Novak Đoković

 PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp
‘ON JENAJBOLJI U POVIJESTI‘

VIDEO: Potreseni Đoković se nakon 0:6 ispričavao Beograđanima, hrvatska legenda zaplakala i dobila ovacije!

Velikim je riječima Đoković komplimentirao i Rusu koji je pobjedom zaokružio savršen tjedan u Beogradu
Piše: SNObjavljeno: 24. travanj 2022. 18:02

Rus Andrej Rubljov (ATP - 8.) rastužio je do kraja ispunjene tribine Teniskog centra Novak u Beogradu, gdje je u nedjeljnom finalu ATP turnira "Serbia Open" sa 6-2, 6-7 (4), 6-0 za dva sata i 27 minuta pobijedio najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Rubljovu je to treći naslov u 2022. (Marseille, Dubai), a 11. u karijeri, dok je Đoković ostao na 86 osvojenih trofeja iz 124. nastupa u finalima.

image

Andrej Rubljov

PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp

Ruski 24-godišnjak je bio nadmoćan u prvom setu, a Đoković je iskoristio mali pad u njegovoj igri u drugoj dionici pa je uspio odvesti meč u treći set. Međutim, u njemu je Rubljov ostavio Đokovića bez gema nakon što je u prvom na servisu spasio 15-40.

Potreseni Nole se nakon poraza ispričavao gledateljima, ipak je to njegov turnir...

"Žao mi je što se ovako završilo i žao mi je zbog toga što ste doprinjeli da dođem do finala. Izvinjavam se svima koji su došli što niste vidjeli veću borbu u trećem setu", rekao je Đoković i potom se obratio Rubljovu:

image
PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp

"Čestitam, ti si veliki šampion i sjajan čovek, Srbija te voli i dođi nam opet".

Poraz je Đokoviću pao još teže jer rijetko igra pred domaćim navijačima.

"Toliko ljudi koji su nam bliski u životu je ovdje, predivan je i jedinstven osjećaj igrati pred vama. Imao sam buran tjedan, bio u različitim ulogama. Bilo je izazovno, ali i veliko zadovoljstvo. Rijetke su prilike da igram u svom gradu, srce mi je ispunjeno zahvaljujući vama".

Posebno su emotivne bile riječi Nikole Pilića, Đokovićevog teniskog oca i legende našeg tenisa, kojeg je Novak pozvao da se obrati gledateljima.

ĐOKOVIĆEVO I PILIĆEVO OBRAĆANJE POGLEDAJTE OVDJE

"Izuzetna mi je čast da sam ovde", rekao je Pilić i potom se obratio Rubljovu koji je prije toga rekao kako je 'Đoković jedan od najboljih':

"Novak nije jedan od najboljih, on je je najbolji svih vremena. U konkurenciji Federera, Nadala i Murraya, 366. tjedana biti najbolji, to je više od sedam godina... Po mom skromnom uvjerenju, bit će potrebno 1000 godina da se to promijeni. Srđan i Dijana... - rekao je Pilić i potom se rasplakao.

"Kada prođeš 80 godina emocije su još veće...", procijedio je vidno potreseni Pilić i dobio ovacije:

"Ovo je jedna od najboljih publika koje sam u životu vidio. Vi možete biti ponosni da u ovoj državi postoji netko kao što je Novak Đoković. I nije mi jasno zašto ne mogu normalno govoriti. S Novakom sam vezan i želim mu sve najbolje, za mene je on najbolji igrač svih vremena", poručio je Pilić.

Linker
19. travanj 2024 11:52