Danil Medvjedev

 VALERY HACHE Afp
OPRAVDANO ILI NE?

VIDEO Režirao novi skandal: Nakon oduzetog poena dobio živčani slom, divljao, urlao na sav glas pa bacio reket

U ključnom trenutku sudac je napravio ogroman previd, a Rus se nije mogao suzdržati
Piše: SNObjavljeno: 11. travanj 2024. 14:58

Danil Medvjedev ispao je već u osmini finala Monte Carla, ATP turnira iz serije 1000. Boljim se pokazao njegov sunarodnjak, Rus Karen Kačanov proslavio je 6:3, 7:5 pobjedu nad četvrtim igračem svijeta.

Ni ovaj ogled Danila Medvjedeva nije mogao proći bez kontroverzi, ponovo je Rus "divljao" na terenu. Nakon što je u drugom setu pri svom servisu i rezultatu 5:5 izgubio gem i ponudio pobjedu Kačanovu, Medvjedev je silovito zakucao reket u tribinu, a potom vodio žestoku raspravu sa sucem i supervizorom.

- Tko je odgovoran? Jučer je lopta bila u autu. Rekli ste da je bila dobra. I ovdje je lopta u autu. Tko će biti odgovoran? Nije moj posao da budem sudac. Je li to ovaj tip s naočalama sudac? Ne trebaju mu ni naočale kad ništa ne vidi. Ovo je zemlja, a ne tvrda podloga, sve se može jasno vidjeti - govorio je Medvjedev nešto smirenijim tonom, pa još jednom pozvao na pitanje odgovornosti:

- Evo, kamere vas snimaju, objasnite svima tko je odgovoran. Izgubio sam gem zbog ovoga.

SITUACIJU POGLEDAJTE OVDJE

Ruski tenisač ovog je puta u pravu. U trenutku pogreške gubio je 15:30, a Kačanovje poslao loptu pored linije. Aut je i više nego očigledan, ali izmjena je nastavljena te je Medvjedevljev rival zaradio dvije break lopte. Iskoristio je prvu jer uslijedila je dupla pogreška ljutitog Medvjedeva, a zatim je Kačanov lagano priveo meč kraju. Imao je i nešto lakši zadatak budući da je sudac kaznio Medvjedeva oduzetim poenom na početku gema.

Linker
16. travanj 2024 20:08