Darija Kasatkina

 RICHARD A. BROOKS/AFP/PROFIMEDIA Richard A. Brooks/afp/profimedia
NEUGODNI TRENUCI

VIDEO Scene s dvoboja Ruskinje i Ukrajinke obilaze svijet, navijači iznenađeni: ‘Zašto se ovo dogodilo?‘

Prekršena je i tradicija, a tek treba vidjeti hoće li zbog toga tenisačice biti sankcionirane
Piše: SNObjavljeno: 26. rujan 2023. 22:32

Meč prvog kola na WTA turniru u Tokiju ovoga su utorka igrale ruska tenisačica Darija Kasatkina i predstavnica Ukrajine, Marta Kostjuk. Već po tome, dade se zaključiti da je prilikom održavanja ove sportske priredbe u zraku bilo mnogo tenzija. No, ono glavno za ovu priču dogodilo se prije samog početka njihovog nadmetanja.

Tradicija u teniskim mečevima je da se prije početka susreta dva suparnika, ili u ovom slučaju jasno, suparnice, zajedno fotografiraju s glavnim sucem. Protokolarno jest, nije naravno i obavezno, pa je tako ovoga puta fotograf morao "škljocnuti" dvaput. Jer, kao što se ukrajinska tenisačica Kostjuk u već nekoliko navrata odbila rukovati na mreži sa suparnicama iz Rusije na WTA Touru, tako je bilo i sada. Uz dodatak da se ovoga puta Kostjuk nije htjela ni slikati sa suparnicom i glavnom sutkinjom meča.

Scene iz Tokija brzo su postale viralne na društvenim mrežama, a u rezultatskom je smislu Kasatkina bila bolja od Kostjuk, rezultatom 3:6, 6:4, 6:3.

Komentari na ovu scenu na društvenim mrežama duboko su podjeljeni. Dok jedni pravdaju potez Kostjuk zbog ratnih događanja na relaciji Rusija - Ukrajina, drugi se pitaju zašto ukrajinska tenisačica i dalje inzistira na tome da zaobilazi rukovanja i fotografiranja s Ruskinjama.

- Zašto su njih dvije odvojeno fotografirane? - pita se jedna korisnica Twittera.

- Ova Kostjuk je takva "drama queen", hoće li ikada prestati - domeće joj druga u komentaru.

Linker
04. svibanj 2024 13:03