Stan Wawrinka

 CROPIX
NA KORAK DO FINALA

Wawrinka napravio potpuni show u Umagu i bacio publiku u trans: ‘Osjećam se kao doma, zato i dalje igram‘

Švicarac će za finale igrati protiv Sonega, dok će u drugom polufinalu zaigrati Popyrin i Arnaldi
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. srpanj 2023. 00:00

Stan Wawrinka pronašao je drugi dom u Umagu. Nakon što je švicarski tenisač osigurao mjesto u polufinalu, svladavši Roberta Carballésa Baenu 6:4, 7:5, napravio je pravi show po završetku meča i bacio publiku u trans. Trostruki Grand Slam pobjednik lansirao je loptice na ispunjene tribine, međutim, od gledatelja je tražio poseban kontakt.

Stavljajući prst na uho tražio je sve više decibele od publike, dok se pritom okretao od jedne do druge tribine, a navijači su se, doslovno, derali od oduševljenja s uzdignutim rukama i pokušavali uhvatiti lopticu. Švicarac je upisao treću pobjedu u tri dana, ne izgubivši pritom niti jedan set, a prema prikazanoj igri, jedan je od najčvršćih pretendenata na titulu na Plava Laguna Croatia Openu, koju je osvojio 2006.

- Da, osjećam se kao doma. Bila je to posebna večer, svugdje se sjajno osjećam uz ovakvu podršku i to je jedan od glavnih razloga zašto i dalje igram tenis - rekao nam je Stan nakon meča.

Na zadnjoj stepenici prije finala čeka ga Lorenzo Sonego. Drugi nositelj turnira imao je teži put do mjesta među četiri najbolja. Jaume Munar osvojio je prvi set sa 6:2, ali Talijan je bio izrazito uvjerljiv u iduća dva, dopustivši suparniku samo tri gema (6:1, 6:2).

Ranije, mjesto u polufinalu osigurao je i drugi Talijan Matteo Arnaldi, koji će u boj za finale krenuti protiv Australca Alexeija Popyrina.

PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN

REZULTATI ČETVRTFINALA

Jiri Lehečka - Matteo Arnaldi 6:3, 2:6, 4:6

Alexei Popyrin - Dino Prižmić 7:6(2), 7:5

Lorenzo Sonego - Jaume Munar 3:6, 6:1, 6:2

Stan Wawrinka - Roberto Carballés Baena 6:4, 7:5

Linker
28. travanj 2024 08:17