Stan Wawrinka

 GORAN SEBELIC Cropix
PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN

Wawrinka se sa stilom vratio na terene u Umagu: ‘Osjećam se staro, uživao sam kao i prvi put‘

Švicarski tenisač nadigrao je Hrvata s austrijskom putovnicom, a Cecchinato je režirao velik preokret
Piše: Andro PolićObjavljeno: 26. srpanj 2023. 19:58

Stan Wawrinka u furioznom stilu odradio je povratnički meč u Umagu nakon 16 godina. Švicarski tenisač za 63 minute igre nadigrao je Filipa Mišolića sa 6:3, 6:2 i bez puno muke osigurao mjesto u osmini finala. Da će Hrvat s austrijskom putovnicom imati težak dan na "Ivaniševiću", bilo je jasno odmah po otvaranju meča. Wawrinka je u tren oka osvojio prva četiri gema na dvoboju, a na otvaranju drugog seta oduzeo je servis suparniku i trasirao put prema pobjedi.

image

Stan Wawrinka

GORAN SEBELIC Cropix

Posljednji meč u Istri, prije svježeg trijumfa, odigrao je u prvom kolu turnira 2007., u koji je krenuo kao branitelj naslova, kada ga je porazio "kralj Umaga" - Carlos Moyá.

- Osjećam se staro - rekao je s osmijehom Wawrinka nakon meča i nastavio - Sjajno se vratiti ovdje, imam lijepe uspomene jer sam ovdje osvojio prvu ATP titulu. Kada sam prvi put bio tu, sve mi je bilo nekako novo, ali danas sam uživao kao i prvi put. Bilo je jako puno ljudi, to mi je uvijek drago vidjeti, zato i igram tenis i dalje.

image

Publika na meču Wawrinka-Mišolić

GORAN SEBELIC Cropix

Glede Mišolića, ulazak u glavni dio ždrijeba bio velik uspjeh, s obzirom na to kako mu je ovo bio tek drugi turnir na ATP razini u tekućoj godini.

- Znao sam da će biti teško, ali nisam imao šanse. U par navrata sam osjećao da imam rješenje, ali taj osjećaj bi brzo nestao. Imao sam prevelik respekt, to me u konačnici i koštalo - rekao je Mišolić nakon meča.

image

Filip Mišolić

GORAN SEBELIC Cropix

S druge strane, gotovo puna 24 sata bila su potrebna Marcu Cecchinatu i Aleksandru Ševčenku da okončaju prvo kolo. Nakon što ih je u utorak oluja prekinula u namjeri da dovrše bar prvi set, 30-godišnji talijanski tenisač, ujedno i pobjednik Umaga iz 2018., uspio je izboriti osminu finala upisavši trijumf 4:6, 7:6(0), 6:3.

Do prekida, Rus je imao vodstvo 5:3 u prvom setu, a po povratku na teren u srijedu uspio je dovršiti posao. Točnije, samo prvi dio posla. Iako je sredinom drugog seta oduzeo servis suparniku i poveo 4:3, Cecchinato se na krilima tribina, koje su mahom bile ispunjene talijanskim turistima u Umagu, uspio vratiti u meč.

image

Marco Cecchinato

GORAN SEBELIC Cropix

Ševčenko je odigrao rasplet seta za zaborav, a posebno kritična bila je 13. igra u kojoj nije uspio osvojiti niti jedan poen. Koliko je Talijana bilo na tribinama, svjedoče i scene u kojima se u više navrata povelo navijanje - "Marco, Marco". Cecchinato je u nekoliko navrata, nakon osvojenog poena, reagirao prema publici, tražeći rukom još veću podršku od njih, a kada bi, pak, ruski tenisač osvojio poen, reagirao je u sličnom stilu, s daškom ironije prema gledateljima. Pobjednika meča u borbi za četvrtfinale čeka sunarodnjak Lorenzo Sonego, drugi nositelj turnira.

Alexei Popyrin osigurao je osminu finala izbacivši trećeg nositelja Sebastiana Ofnera slavljem 6:4, 6:1, a najlakši zadatak u srijedu imao je Fabian Maroszan, kojemu je prije prekida nedostajao jedan gem za pobjedu protiv Juana Manuela Cerundola, a u nastavku je dovršio posao. U španjolskom derbiju, Jaume Munar nadigrao je sunarodnjaka Alberta Ramosa Viñolasa.

REZULTATI

Maroszan - Cerundolo 6:3 6:2

Cecchinato - Ševčenko 4:6, 7:6(0), 6:3

Popyrin - Ofner 6:4, 6:1

Munar - Ramos-Vinolas 6:3, 3:6, 6:3

Wawrinka - Mišolić 6:3, 6:2.

Linker
03. svibanj 2024 03:57