Tereza Mrdeža

 WTA BOL
VELIČANSTVEN POGLED NA MORE

WTA turnir nakon uspješnih 15 godina iz Bola seli u Makarsku, organizatori najavljuju pravi spektakl

Novo, 16. izdanje WTA turnira u Hrvatskoj će se održati od 30.5. do 5. 6. 2022. u Makarskoj
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. ožujak 2022. 10:57

Nakon 15 uspješnih godina u Bolu, WTA turnir iz 125 kategorije ove godine seli na novo odredište. Kako su objavili organizatori, njegovo 16. izdanje održat će se od 30. svibnja do 5. lipnja 2022. u Makarskoj.

"Najprije bih se želio zahvaliti Bolu, njegovim stanovnicima i svim partnerima na Braču na iznimnoj suradnji proteklih šest godina koliko sam na čelu ovog turnira. Bili su odlični domaćini, disali smo kao jedan i živjeli za ovu manifestaciju. No, došlo je vrijeme za novu energiju i novo mjesto. Grad Makarska s dugogodišnjom sportskom tradicijom i Valamar Riviera kao vodeća turistička grupacija pravi su partneri za rast i budućnost naše manifestacije. Uvjeren sam da ćemo i ove godine dovesti kremu ženskog tenisa i napraviti pravi sportski spektakl u predsezoni", istaknuo je Feliks Lukas, direktor WTA turnira koji ove godine ima novo ime ''WTA Makarska Open hosted by Valamar".

image

Jasmine Paolini je osvojila WTA Bol

WTA BOL

Igrat će se na lokaciji koja ima veličanstven pogled na more, a sjajna atmosfera i odlična organizacija ponovo bi trebali biti najjači aduti poznate sportske manifestacije koja privlači najbolje rangirane tenisačice iz Švedske, Nizozemske, Belgije, Slovačke, Crne Gore, Italije, Kine, Luksemburga, Srbije, Slovenije, Hrvatske i ostalih zemalja.

"Hrvatska je zemlja s iznimnim uspjehom i poviješću u organizaciji vrhunskih turnira koji datiraju od 1991. Radujemo se što će Makarska Open nastaviti našu WTA priču na predivnoj hrvatskoj obali", rekao je Steve Simon, čelni čovjek WTA.

Zadovoljstvo ne kriju ni u Gradu Makarskoj, kao ni u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

"Na dobrom smo putu da Makarsku pretvorimo u jednu od kvalitetnijih destinacija u Europi. Od prvog dana cilj nam je u naš grad ispod Biokova dovesti globalno prepoznatljive događaje kao što je WTA turnir. Iznimno sam ponosan što smo uspjeli ovako prestižan turnir dovesti u Makarsku, kao i na suradnju Grada, WTA i Valamara, koji se pokazao kao izvanredan partner lokalnoj zajednici. WTA turnir u Makarskoj prvi je i vrlo važan korak u ostvarenju naše vizije Makarske kao poželjne turističke i sportske destinacije. Siguran sam kako će nam turnir pomoći da se ucrtamo na kartu destinacija koje turistima nude nova iskustva i zanimljive sadržaje", poručio je Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske.

image

WTA Bol seli u Makarsku

WTA BOL

Turistički div Valamar investirao je u obnovu Tenis centra u Makarskoj, kao i jednog hotela.

"Razvoj destinacija u kojima poslujemo dio je Valamarove strategije društveno odgovornog poslovanja. Radujemo se ovom novom partnerstvu i što ćemo biti generalni pokrovitelji WTA Makarska Open teniskom turniru čiji ćemo ponosni domaćini biti minimalno tri godine na koliko smo za sada potpisali ugovor. Pokroviteljstvom nad ovim turnirom koje uključuje investiciju u obnovu Tenis centra Makarska koji će biti mjesto odvijanja turnira, ali i rekonstrukcijom Dalmacija Places Hotela koji će biti svečano otvoren upravo za vrijeme trajanja turnira, dokazujemo koliko Valamar grupa vjeruje u Makarsku kao destinaciju te njezin turistički razvoj", izjavio je Alen Benković, viši potpredsjednik za razvoj, održavanje imovine i tehničke servise pri Valamar Rivieri i predsjednik Uprave Imperial Riviere.

Linker
21. travanj 2024 07:58