Jiri Lehečka

 GORAN SEBELIC Cropix
ISPUNJENE TRIBINE

Zaustavljen Thiemov niz u Umagu: Grand Slam pobjednik ispraćen s turnira, prvi nositelj bio je prejak

Češki tenisač u četvrtfinalu čeka Mattea Arnaldija, kojega je već pobijedio u Milanu
Piše: Andro PolićObjavljeno: 27. srpanj 2023. 19:15

Dominic Thiem više nije svemoguć na umaškoj zemlji. Nakon što je Austrijanac, u svom jedinom prethodnom dolasku u Umag, 2015. režirao odjavnu špicu s plavetnim trofejom u rukama, njegov pobjednički niz (5-0) zaustavio je Jiří Lehečka, prvi nositelj turnira, koji je ovim duelom debitirao na Plava Laguna Croatia Openu. Daleko najzvučniji ogled dosadašnjeg dijela turnira, koji je originalno trebao biti odigran večer prije, ali je odgođen zbog kiše, epilog je dobio u četvrtak popodne, a češki tenisač slavio je sa 6:3, 7:5, osiguravši plasman u četvrtfinale nakon sat vremena i 41 minute igre.

- Ovo mi je prvi meč nakon travnate sezone i jako sam zadovoljan. Uvijek se teško prilagoditi, pogotovo protiv Dominica na zemlji, ali uspio sam. Iako sam prvi nositelj, nisam osjećao pritisak. Imam samopouzdanja i popravio sam se u tom aspektu zadnjih mjeseci - rekao je pobjednik.

Iako je meč počeo nešto prije 17 sati (čitaj: na jakom suncu), tribine "Ivaniševića" bile su popunjene gotovo do zadnjeg mjesta. S vremena na vrijeme, popularni "Lehi" dobio bi pokoju pjesmicu čeških navijača, kojima se na materinskom jeziku nakon dvoboja zahvalio za podršku, ali gledatelji su mrvu više bili naklonjeni pobjedniku US Opena iz 2020., s obzirom na povijest u Umagu, ali i ostavštinu dosadašnjeg dijela karijere. Tako bi njegove pogotke u mrežu ispraćali uz "uhhh", a precizne udarce uz crtu dočekivali gromoglasnim pljeskom.

- Težak meč. Napravio sam pogrešku kada sam napravio break, ali nisam uspio držati momentum. Jiri je jako dobar igrač, još će napredovati, a nikad mi nije lijepo igrati protiv takvih suparnika - rekao je Thiem.

image

Meč Lehečke i Thiema

GORAN SEBELIC Cropix

Lehečki, 33. igrač svijeta (plasman karijere), u prvom setu bio je dovoljan jedan, a u drugom je, pak, morao napraviti dva breaka kako bi raščistio put prema pobjedi. Iako se činilo kako je Thiem u drugom setu preuzeo stvar u svoje ruke, s obzirom na to da je suparniku oduzeo servis i poveo 4:2, 21-godišnji Čeh osvaja pet od idućih šest gemova i stiže do zasluženog trijumfa. Želi li do polufinala, mora svladati sedmog nositelja, Talijana Mattea Arnaldija, s kojim je snage odmjerio na Next Gen Finalsu koncem prošle sezone u Milanu i svladao ga bez većih problema (3:0).

image

Goran Ivanišević pratio je meč

GORAN SEBELIC Cropix

U zaleđu stadiona, znatno manji odjek imao je duel Roberta Carballésa Baene i Tara Daniela. Pred dvjestotinjak gledatelja, Španjolac je bio izrazito uvjerljiv, dopustivši Japancu tek četiri gema i osiguravši put među osam najboljih slavljem 6:3, 6:1.

REZULTATI

Roberto Carballés Baena - Taro Daniel 6:3, 6:1

Jiří Lehečka - Dominic Thiem 6:3, 7:5

Linker
28. travanj 2024 20:39