Alexander Zverev

 HENRY NICHOLLS Afp
NEUGODNA OZLJEDA

Zverev upitan za nastup u Hamburgu: ‘Ne radi se o nečem opasnom, ali je vrlo bolno‘

Dosada je samo Škot Andy Murray uspio obraniti naslov olimpijskog pobjednika i to na dvije različite podloge
Piše: HinaObjavljeno: 09. srpanj 2024. 11:18

Najbolji njemački tenisač Alexander Zverev nije uvjeren da će sljedeći tjedan igrati na domaćem ATP 500 turniru u Hamburgu na zemljanoj podlozi, nakon što je tijekom nastupa u Wimbledonu osjetio bolove u koljenu.

Zverev je u ponedjeljak završio nastup na trećem Grand Slam turniru u sezoni porazom od Taylora Fritza u osmini finala, iako je imao prednost od 2-0 u setovima. No, u tom je meču nastupio sa zaštitnim povezom na lijevom koljenu, a morao je uzeti i tablete protiv bolova, nakon što je u prethodnom dvoboju došlo do ozljede.

"Ne radi se o nečem opasnom, ali je vrlo bolno. Kad ne osjećam bol, nemam problema", izjavio je Zverev nakon poraza od Fritza.

Turnir u Hamburgu je četvrtom tenisaču svijeta trebala biti posljednja provjera pred nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, gdje bi od 27. srpnja Zverev trebao braniti naslov olimpijskog pobjednika osvojen prije tri godine u Tokiju. Iako još nije jasno hoće li nastupiti u Hamburgu, Zverev je rekao da nastup na olimpijskom turniru u Roland Garrosu nije upitan.

"U Hamburgu bih morao nastupiti za osam dana. Moram vidjeti kako ću se osjećati", rekao je Zverev te dodao da bi tri tjedna, koliko je ostalo do početka olimpijskog turnira, trebala biti i više nego dovoljna da potpuno spreman uđe u pokušaj obrane olimpijskog zlata.

Dosada je samo Škot Andy Murray uspio obraniti naslov olimpijskog pobjednika i to na dvije različite podloge, što bi bio slučaj i kod Zvereva kad bi mu to pošlo za rukom. Murray je svoje prvo pojedinačno olimpijsko zlato osvojio na wimbledonkoj travi tijekom Igara 2012. u Londonu, a obranio naslov na tvrdoj podlozi u Rio de Janeiru 2016.

Zverev je zlatno odličje u Tokiju osvojio na tvrdoj podlozi, a pokušat će ga obraniti na crvenoj zemlji u Roland Garrosu, gdje je ove godine došao do finala Otvorenog prvenstva Francuske, u kojem je protiv Carlosa Alcaraza propustio vodstvo od 2-1 u setovima.

Linker
01. rujan 2024 23:19