Austrijanac Josef Riegler i Talijan Ivan Tratter
 ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP
U singlu i u paru

Austrijanac Riegler osvojio dvostruku krunu na teniskom turniru u Umagu. Hrvat također na postolju

U finalnom meču igranom u Stella Maris Resortu pobijedio je Talijana Ivana Trattera rezultatom 6:0, 6:1
Piše: Sponzorirani sadržajObjavljeno: 27. srpanj 2021. 14:08

Austrijanac Josef Riegler pobjednik je drugog izdanja turnira za tenisače u kolicima ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP. Riegler je u finalnom meču igranom u Stella Maris Resortu pobijedio Talijana Ivana Trattera rezultatom 6:0, 6:1.

- Jako sam sretan zbog pobjede ovdje, ovo mi je četvrti turnir koji sam osvojio u Hrvatskoj i osjećaj je savršen. Ovo je lijep turnir, odlična organizacija i rado ću se vratiti u Umag i ponovno igrati ovdje! – izjavio je Riegler.

Austrijancu je ovo druga kruna u Umagu. Dan prije finalnog meča u singlu osvojio je i titulu prvaka u paru s Draganom Mikšićem. Hrvatsko-austrijski par pobijedio je Antu Joskića i Grka Giorgosa Lazaridisa 6:4, 6:1, čime su obranili naslov iz 2019. godine.

- Odlično smo igrali, presretan sam i odličan je bio meč. Zahvaljujem se svom partneru Josefu, vjerujem da se vraćamo i iduće godine po novu titulu! – izjavio je nakon meča Mikšić.

image
Hrvat Dragan Mikšić i Austrijanac Josef Riegler
ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP

ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP održao se u sklopu Plava Laguna Croatia Open Umag, a na njemu je nastupilo 16 tenisača iz Hrvatske, Poljske, Austrije, Italije i Grčke. Na turniru su bila četiri predstavnika iz Hrvatske - Sven Maretić, Dražen Mikšić, Jozo Miloš te Anto Joskić, najbolji hrvatski tenisač u kolicima te organizator turnira.

Plava Laguna Croatia Open Umag i ove je godine imao humanitarnu notu. Akcijom „As za spas“, u suradnji s HEP-om, sponzorom i prijateljem umaškog ATP turnira, prikupljaju se sredstva za humanitarne svrhe tako što se zbrajaju asevi iz svih mečeva koji se nagrađuju novčanim iznosom, a na 31. izdanju umaškog turnira servirana su tijekom tjedna 253 asa.

Sredstva će se uplatiti upravo Hrvatskom savezu tenisača u kolicima.

- Jako nam je važno sponzorstvo od HEP-a, tako da im od srca još jednom zahvaljujem – naglasio je Anto Joskić koji je još na početku natjecanja kazao kako se nada da će ovaj turnir postati dio tradicije umaškog turnira.

Što se tiče glavnog turnira, pobjednik 31. izdanja ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag jest Carlos Alcaraz kojemu je ovo prvi ATP naslov u karijeri. Senzacionalni 18-godišnji Španjolac lakoćom je sa 6:2, 6:2 pobijedio Francuza Richarda Gasqueta i tako postao najmlađi osvajač umaškog turnira u povijesti.

image
Carlos Alcaraz
Mirko Ferlin/Cropix

Podsjećamo, 31. izdanje turnira Plava Laguna Croatia Open Umag odigrano je na terenima Stella Maris Resorta od 18. do 25. srpnja, a nakon finalnog meča započela je i posljednja večer Open Air Music glazbenog programa na kojem se umaška publika zabavljala uz Funk&Disco Classics do 2 sata poslije ponoći.

Linker
05. svibanj 2024 08:18