foto: Julian Finney / Getty
TENIS

Bautista izbacio Ćorića

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 29. svibanj 2016. 11:41

Borna Ćorić imat će još samo dvije prilike da kao tinejdžer uđe u drugi tjedan Grand Slam turnira. U Parizu je, kao i lani, zapeo na trećoj prepreci, protiv starog znanca Roberta Bautiste Aguta (2-6, 3-6, 3-6).

Mini rivalstvo, koje je u razmaku od deset mjeseci na Touru dobilo već četiri epizode, i dalje naginje u korist Bautiste, koji na zemlji ostaje nerješiva zagonetka za Ćorića. Pobijedio ga je lani u Umagu i Hamburgu, sada u Parizu, a Borni je otišao jedini okršaj na tvrdoj podlozi, ove godine u Chennaiju.

Presudio servis

Novi sudar na terenu 6, koji je zbog kiše počeo kasnije od predviđenog i završio u večernjim satima, bio je lišen uzbuđenja. Bautista je bez većih komplikacija proveo u djelo svoje zamisli, odličnim servisom kontrolirao meč i diktirao tempo igre.

U prvom i trećem setu Ćorić je na početku i na kraju gubio servis. U drugom je držao vodstvo do petog gema pa se onda dvaput uzastopno spotaknuo i omogućio 16. igraču svijeta da mu pobjegne iz vidokruga. Napravio je 24 pogreške (Bautista 11) i u meču izborio tek dvije break lopte. Bautista će za četvrtfinale igrati protiv Novaka Đokovića, koji se glatko obračunao s Bedenem.

Konjuh izgubila u paru

Ana Konjuh i Darija Jurak zaustavljene su u turniru parova. U drugom kolu su sa 7-6(6), 5-7, 7-5 bolje bile Gasparjan i Kuznjecova. Ana iz Pariza putuje u Bol, gdje će sljedeći tjedan biti među glavnim favoritkinjama WTA 125 turnira. U međuvremenu je stigla informacija da Donna Vekić ipak neće doći na Brač, iako je zatražila pozivnicu. Nakon vrlo loših rezultata na zemlji, Osječanka je odlučila ranije početi s treninzima za travnati dio sezone.

Linker
27. rujan 2024 15:20