Getty Images
OŠTRE I BRZE SANKCIJE

BERNARDA TOMIĆA STIGLA EKSPRESNA KAZNA Australac hrvatskih korijena skupo će platiti sramotan nastup u Wimbledonu: Bolje mečeve vidio sam u svom parku

Piše: HinaObjavljeno: 04. srpanj 2019. 13:59

Australac hrvatskog porijekla Bernard Tomić, koji je eliminiran s Wimbledona u prvom kolu nakon manje od sat vremena igre, kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 eura (45.000 funti), što je jednako zaradi koju je ostvario nastupom u prvoj fazi ovog grand slam turnira, objavili su u četvrtak organizatori.

Od 26-godišnjeg Tomića (ATP-96.) bolji je u prvom kolu Wimbledons nakon samo 59 minuta bio Francuz Jo-Wilfried Tsonga sa 6-2, 6-1, 6-4, što je drugi najkraći meč od 2002. godine.

"Prema mišljenju suca, igra Bernarda Tomića u meču prvog kola nije bila u skladu s profesionalnim standardima koji se očekuju na ovoj razini. Shodno tome, mora platiti maksimalnu kaznu od 45.000 funti", stoji u priopćenju organizatora turnira.

Već je prije dvije godine Tomić je u Wimbledonu kažnjen sa 15.000 funti nakon što je novinarima priznao da je glumio ozljedu u glatkom porazu od Mische Zvereva, a ovoga je puta nesportsko ponašanje doživjelo osudu i stručnjakai sportske javnosti.

Clive Brunskill/Getty Images
Getty Images

Primjerice, komentator BBC-ja i bivši britanski tenisač John Lloyd opisao je meč kao 'užasnu, groznu Tomićevu predstavu'' uz dodatak da je 'bolje natjecateljske mečeve vidio u svom lokalnom parku'.

Linker
20. travanj 2024 13:30