CROPIX
ATP INDIAN WELLS

BEZ ODGOVORA ZA MLADOG ASA! FURIOZNI ĆORIĆ ZA MANJE OD SAT VREMENA POMEO AMERIKANCA Hrvat izgubio samo dva gema i izborio drugo kolo Indian Wellsa

Piše: HinaObjavljeno: 09. ožujak 2018. 01:16

Hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 49.) trebao je samo 58 minuta za pobjedu 6-0, 6-2 nad Amerikancem Donaldom Youngom (ATP - 99.), kojom se probio u 2. kolo prvog ovosezonskog ATP turnira iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu.

Bio je to treći dvoboj 21-godišnjeg Zagrepčanina i sedam godina starijeg ljevorukog Amerikanca, u kojem je Ćorić po treći put izašao kao pobjednik. No, za razliku od prva dva meča, na travi u Halleu 2015. i na betonu u Winston-Salemu prošle godine, u kojima je trebao tri seta za pobjedu, Borna je do ove stigao vrlo uvjerljivo, ne dopustivši Youngu da u bilo kojem trenutku pomisli kako bi mogao doći do preokreta.

Amerikanac je u prvom setu ostao bez ijedne gem-lopte, a servis je gubio u prvom, trećem i petom gemu. Ćorićev niz uspio je prekinuti u prvom gemu drugog seta, ali samo nakratko, jer je već u trećem gemu naš tenisač stigao do četvrtog 'breaka' u meču. Borna je u sedmom gemu drugog seta po peti put slomio servis suparnika, a potom bez izgubljenog poena zaključio gem za pobjedu.

U svom četvrtom nastupu u Indian Wellsu Ćorić je po drugi put prošao prvu prepreku u glavnom turniru, a sljedeći suparnik mu je Španjolac Albert Ramos-Vinolas, koji je kao 19. nositelj bio slobodan u prvom kolu. Bit će to njihov treći dvoboj, a u prethodna dva su podijelili pobjede. Španjolac je slavio 2016. u 1. kolu Australian Opena, a Ćorić mu uzvratio pobijedivši ga u četvrtfinalu prošlogodišnjeg turnira u Marrakechu na kojem je Borna osvojio svoj jedini ATP naslov.

------------------------------------------------------------------

ATP Indian Wells - 1. kolo

Jeremy Chardy (Fra) - Julien Benneteau (Fra) 6-4, 7-6 (9)

Taylor Fritz (SAD) - Reilly Opelka (SAD) 4-6, 7-6 (6), 6-4

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Donald Young (SAD) 6-0, 6-2

Horacio Zeballos (Arg) - Yuichi Sugita (Jap) 6-7 (5), 6-4, 7-6 (4)

------------------------------------------------------------------

Linker
18. svibanj 2024 18:40