Foto: Vlado Kos / CROPIX
DAVIS CUP

'BIO SAM U ZONI' Fantastični Borna Ćorić nakon još jedne pobjede: 'Publika me digla, nikad se nisam osjećao tako nadmoćno! Odigrao sam bez greške'

Piše: HinaObjavljeno: 04. veljača 2018. 19:19

Borna Ćorić svladao je Denisa Shapovalova s tri puta po 6:4, a Hrvatska slavi veliku 3:1 pobjedu protiv Kanade i plasman u četvrfinale Davis Cupa gdje nas čeka - Kazahstan, ponovno u Hrvatskoj.

"Mogu reći da sam odigrao skoro pa savršen meč, bez greške. Sjećam se da sam promašio dva bekenda i možda još jedan u trećem setu. Mislim da sam servirao fantastično. Bio sam u zoni, zaboravio sam na sve, publika me digla i odigrao sam odličan meč", izjavio je Borna Ćorić nakon što je sa 6-4, 6-4, 6-4 pobijedio Denisa Shapovalova i odveo hrvatsku reprezentaciju u četvrtfinale Davis Cupa.

"Bio sam opušten, već sam jučer osjetio da stvarno dobro udaram loptu. Fizički sam bio dobro, ništa me nije smetalo, što je važno za moj tenis. Ima sam odličnih mečeva u Davis Cupu, ali nisam se nikad osjećao tako nadmoćno", dodao je 21-godišnji Zagrepčanin koji je na najbolji mogući način pokazao koliko je vrijedan ovo reprezentaciji kojoj je po četvrti put donio pobjednički bod.

Shapovalov: Borna je odigrao nevjerojatno i svaka mu čast

"Mislim da je Borna danas igrao nevjerojatno. Pokušao sam držati korak s njim, držati pritisak i čekati moguću pogrešku, ali cijeli je meč odigrao na vrlo visokoj razini. Svaka mu čast", izjavio je 18-godišnji Kanađanin Denis Shapovalov nakon poraza od Borne Ćorića u tri seta (6-4, 6-4, 6-4), kojim je njegova reprezentacija gurunuta u borbu za opstanaka u Svjetskoj skupini Davis Cupa.

"Zadovoljan sam svojom igrom, dao sam sve od sebe. Naravno, razočaran sam što nisam bio konkurentniji, što mu nisam uzeo pokoji set, a to je najviše što sam mogao. On je pokazao da je mnogo iskusniji na ovoj podlozi, a ja još imam jako puno prostora za napredak. Vjerujem da bi bilo više pritiska na njemu da smo osvojilli bod u paru. Ovako je pritisak bio na meni. Možda bih igrao slobodnije, možda bih pogodio malo više prvih servisa, pogodio više reterna. No, mnogo je tu možda", izjavio je Shapovalov te dodao:

"Vjerujem da ćemo se Borna i ja još susretati. Njegova igra je puno bolja od sadašnjeg renkinga. Nevjerojatan je igrač, iznimno je talentiran. Uvjeren sam da će biti veliki igrač, ako nastavi ovako raditi. Nadam se da isto vrijedi i za mene."

Kanadski izbornik Frank Dancevic ni u nedjelju nije mogao prežaliti subotnji poraz u parovima.

"U subotu smo za dlaku izgubili parove. To je promijenilo cijelu atmosferu uoči današnjeg meča. Da smo ušli s vodstvom u današnji dan, sav bi pritisak bio na Borni da održi meč živim i uvjeren sam da bi igrao potpuno drugačije. Ovako nije imao što izgubiti, jer je znao da ima Marina koji mu "čuva leđa". Igrao je potpuno opušteno od prvog do posljednjeg poena, bez ikakvog pritiska. Igrao je fenomenalno. Denis je igrao dobro, probao svašta kako bi promijenio ishod, primjenivao različite taktike, ali Borna je bio na svakoj lopti."

Dancevic je primjetio i da su uvjeti u Gradskom vrtu u nedjelju bili sporiji.

"Uvjeti su bili teži, teren je bio mekši. Zbog toga je Denis morao uložiti dodatnu energiju u svoje udarce, više riskirati. Tako je i više griješio, što je odgovaralo Borni. On je pokušavao igrati duže izmjene, izmoriti Denisa i obavio je odličan posao", zaključio je kanadski izbornik.

Linker
02. svibanj 2024 21:57