REUTERS/Hannah McKay
NOSE MU SREĆU

BIZARNI RITUALI NADALA Prije svakog servisa mora dodaknuti tijelo sedam puta, njima izluđuje suparnike, a skupljači loptica prolaze poseban trening

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. srpanj 2019. 14:04

Mnogi to smatraju velikom glupošću, ali za Rafaela Nadala su njegovi praznovjerni rituali dio rutine koja ga je odvela do osvajanja 18 Grand Slam naslova.

Engleski Daily Mail pozabavio se ritualima slavnog španjolskog 33-godišnjeg tenisača koji će u meču protiv Portugalca Joaa Souse, koji je izbacio Marina Čilića, danas loviti plasman u četvrtfinale Wimbledona.

Pri izlasku na teren Nadal će skinuti gornji dio trenirke okrenut licem prema publici i pažljivo uz stolac postaviti dvije bočice vode Evian etiketom okrenutih prema terenu. Kod serviranja Nadal će prije servisa napraviti sedam dodira. Prvo će povući hlačice sa stražinjce, potom će dodatknuti lijevo, pa desno rame, onda nos, lijevo uho, opet nos i desno uho. To su pravila koja vrijede za prvi servis. Kod drugog servisa izostat će dodirivanje ramena.

Skupljači i sklpljačice loptica u Wimbledonu dobro su upoznati s Nadalovim ekscentričnostima, čak se i posebno uvježbavaju za idealan tajming dodavanja ručnika, a mnogi njegovi suparnici smatraju ih iritantnima. To se moglo vidjeti najbolje na primjeru Nicka Kyrgiosa koji je glavnog suca Damiena Dumusoisa u međusobnom ogledu 2. kola upozoravao na Nadalovu sporu igru.

"Reci mu, Trebalo vam je 20 godina, svima vama, da mu kažete", vikao je tada Kyrgios.

A ždrijeb se otvara 33-godišnjem Španjolcu sve do polufinala. Naime, u slučaju pobjede nad Sousom igrao bi protiv boljeg iz ogleda Sam Querrey-Tennys Sandgren. U slučaju da dođe do polufinala mogao bi uslijediti klasik protiv Rogera Federera, a u finalu potencijalni novi klasik protiv Novaka Đokovića.

Linker
01. svibanj 2024 19:27