Foto: HTS
DODIG SE PRIKLJUČIO REPREZENTACIJI

BORNA ĆORIĆ JE TEK OZDRAVIO, A VEĆ MU PRIJETI OKRŠAJ S JEDNIM OD NAJVEĆIH TENISAČA SVIH VREMENA! 'Novi format Davis Cupa je puno bolji do staroga'

Piše: HinaObjavljeno: 15. studeni 2019. 17:57

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić rekao je u petak kako mu prolazi viroza s kojom je došao u Madrid na Davis Cup, te da ne osjeća pritisak uoči turnira na kojem će Hrvatska braniti naslov prvaka.

"Još malo me drži nekakva poluviroza, no nije ništa opasno, mislim da je sada završna faza", rekao je u razgovoru za Hinu nakon treninga.

Hrvatski reprezentativci se od srijede pripremaju u dvorani Caja Magica (Čarobna kutija) na jugu Madrida gdje će idući tjedan odmjeriti snage s Rusijom i Španjolskom.

"Atmosfera je super, mi se stvarno svi znamo već dugo vremena, na Touru smo prijatelji, putujemo zajedno. Nije nam ovo ništa novo. U reprezentaciji smo svi već zadnjih pet, šest ili sedam godina, ne znam niti sam koliko tako da je atmosfera odlična kao i uvijek", rekao je Ćorić koji je u srijedu napunio 23 godine.

"Drago mi je što sam ovdje. Kasnije sam se priključio jer sam dobio temperaturu pa smo prije puta odlučili da je bolje da preskočim prvi dan. Treniram zadnja dva dana i stvarno je sve super", dodao je.

Treninzi zasad prolaze u najboljem redu, kako je bilo i planirano, no još uvijek nije odlučeno tko će uz Ćorića biti drugi igrač.

Privremeni izbornik Franko Škugor će za poziciju drugog igrača odlučiti između 22-godišnjeg Nine Serdarušića i 21-godišnjeg Borne Goje.

"Još uvijek nije odlučeno", dodao je Ćorić.

Za parove će konkurirati Nikola Mektić, Mate Pavić i Ivan Dodig. Dodig bi se trebao priključiti momčadi navečer nakon što je odradio turnir u Londonu.

Hrvatski tenisači nastup na Davis Cupu otvaraju 18. studenog protiv Rusije, a već 20. studenog očekuje ih reprezentacija Španjolske. Pobjednici šest s

"Ne osjećamo se favoritima, pogotovo jer nismo u najjačem sastavu. Došli smo ovdje dati sve od sebe, odigrati najbolji mogući tenis, probati proći skupinu to nam je prvi cilj a onda ćemo se fokusirati na dalje", izjavio je.

Ćorić s napunjene 23 godine predvodi Hrvatsku u obrani naslova, u trenutku kada u momčadi nema starijih Marina Ćilića i Ive Karlovića. Zagrepčanin, međutim, kaže kako nema problema s preuzimanjem odgovornosti te uvijek visokim očekivanjima hrvatske javnosti.

"Ne osjećam nikakav presing, jer nikada nemam problem s pritiskom izvana. Najveći pritisak je onaj kojeg ja imam prema samome sebi tako da što se tiče javnosti i svega ostalog razumijem svoju ulogu, no ne osjećam se pod pritiskom“, istaknuo je Borna.

"Naime, uvijek dajem sve od sebe, igram najbolje što mogu, a to je jedino što ja mogu garantirati. Ne mogu obećati da ću ja donijeti reprezentaciji neki ključni bod, no mogu garantirati da ću se najbolje moguće spremiti i dati sve od sebe. Kada dajem sve od sebe, kada se maksimalno trudim, onda nakon toga nema nikakvog pritiska", dodao je.

Ćorić bi se u srijedu mogao sudariti s deset godina starijim Rafaelom Nadalom, no ne misli da su Španjolci zbog starijih i iskusnijih igrača u prednosti.

"Ne bih rekao da je to neka prednost, mi smo svi već dovoljno iskusni. Na touru smo dugo zajedno, kao reprezentacija smo iskusni, imamo također i starije dečke, tako da ne bih rekao da će to biti problem", napomenuo je Ćorić.

No niti jedna od 18 reprezentacija nema iskustva igranja novog formata Davis Cupa, natjecanja starog 119 godina. Prvi put će se u jednom tjednu odigrati u obliku Svjetskog prvenstva, što je bila želja i zamisao promotora Gerarda Piquea, nogometaša Barcelone.

Pobjednici svake od šest skupina te još dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije izborit će mjesto u četvrtfinalu, s kojim započinje nokaut faza natjecanja.

"Meni se to čini bolje s obzirom da ćemo imati pet tjedana više tijekom godine, ne bih rekao odmora, nego vremena potrebnog tijelu da se oporavi. Vidim po sebi koliko je taj prošli Davis Cup oduzimao. Ne možete igrati tjedan nakon toga, praktično gubite dva tjedna a to je jako puno. Ovako ćemo se moći bolje pripremati", zaključio je Ćorić.

Dodig se priključio Davis Cup reprezentaciji

Hrvatski teniski reprezentativac Ivan Dodig stigao je u petak predvečer iz Londona u Madrid te će se priključiti suigračima koji se ondje od srijede pripremaju za nastup u Davis Cupu.

Dodig je na okupljanje došao kasnije jer je u Londonu igrao na ATP finalu parova. Dodig i Slovak Filip Polašek su u skupini "Bjorkman" upisali pobjedu i dva poraza osvojivši, posljednje četvrto mjesto što nije bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Hrvatska, branitelj naslova Davis Cupa, sada je kompletna uoči prvog nastupa protiv Rusije u ponedjeljak. U srijedu će igrati protiv Španjolske.

Hrvatski reprezentativci će u dvorani Caja Magica na jugu Madrida uskoro izaći na drugi trening u danu, nakon što su jutros vježbali kako je bilo i predviđeno. Dodig će im se priključiti na sutrašnjem treningu, u subotu u 12 sati, na središnjem terenu gdje će se igrati mečevi.

Dodig konkurira za nastup u parovima zajedno s Nikolom Mektićem i Matom Pavićem.

Borna Ćorić, najbolje rangirani igrač, osjeća se bolje nakon viroze zbog koje je propustio trening u srijedu. U četvrtak i petak je normalno trenirao te poručio kako će spreman i motiviran dočekati prvi meč.

Linker
19. travanj 2024 12:17