Getty Images
KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

BORNA ĆORIĆ OTKRIO PRAVU ISTINU: 'DA, ŠARAPOVA JE DIJELOM KRIVAC ZA RASKID' Neslaganja su počela još početkom godine, a sve je kulminiralo na US Openu

Neslaganja su trajala još od početka godine. Kulminiralo je na US Openu, nakon kojeg smo sjeli i odlučili da završavamo suradnju, kaže Ćorić
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 08. rujan 2019. 18:13

Nakon US Opena se vratio u Hrvatsku i ubrzo objavio da raskida suradnju s Teniskim centrom Piatti, što je u prijevodu značilo “košaricu” cijelom stožeru: treneru Riccardu Piattiju, kondicijskom treneru Daliboru Široli i fizioterapeutu Claudiju Zimagliji. Djelovalo je iznenađujuće, s obzirom na odličan odnos koji je Borna imao sa svojim timom, a koji je lani polučio i vrlo konkretne rezultate. Ipak, ove sezone priča se promijenila.

- Neslaganja su trajala već duže vrijeme, još od početka godine. Kulminiralo je na US Openu, nakon kojeg smo svi sjeli i odlučili da završavamo suradnju - objašnjava nam Borna gdje su stvari pošle ukrivo.

Dojam da se Piattiju odlučio zahvaliti zato što je 60-godišnji Talijan počeo sve više raditi s drugim igračima, prvo s Jannikom Sinnerom, a onda i Marijom Šarapovom, nije bio pogrešan.

Jul 31, 2017; Palo Alto, CA, USA; Maria Sharapova (RUS) conducts a post game interview after defeating Jennifer Brady (USA) in the Bank of the West Classic tennis tournament at Stanford University. Mandatory Credit: Stan Szeto-USA TODAY Sports
Stan Szeto-USA TODAY Sports

- To je svakako bio jedan od glavnih razloga. On ima jako puno projekata sa strane i više se nije mogao potpuno fokusirati na mene, a kad su se tome pridodale neke prijašnje nesuglasice, odlučili smo da je rastanak najbolja opcija.

Foto: Jutarnji list
Trener Riccardo Piatti s novinarem Jutarnjeg

Je li suradnja sa Šarapovom bila kap koja je prelila čašu?

- Može se i tako reći, da. Sigurno nije pridonijela tome da izgladimo stvari nego je samo još pogoršala stvar - kaže Ćorić.

Proteklih je dana trenirao s prijateljem i bivšim Davis Cup reprezentativcem Matom Delićem, a uz njega kao trener ostaje Antonio Veić. U menadžerskom aspektu također nema promjena, Ćorić će i dalje biti u agenciji Ivana Ljubičića. Trenutno slaže novi tim, jer sezona ide dalje, za malo više od tjedan dana počinje turnir u Sankt Peterburgu na kojem će biti četvrti nositelj.

- S obzirom na situaciju, moram izvući maksimum od ove sezone. Naporno radim i do početka turnira trebao bih biti potpuno spreman. Praktički sam na cijeloj američkoj turneji pio tablete protiv bolova, prikrivao sam to iz tjedna u tjedan, a na US Openu je stiglo na naplatu. Zadnja ozljeda bila je upala malih zglobova na leđima, što je vjerojatno povezano i s prijašnjom rupturom mišića. Sad nema rupture, a i bol je sve manja. Uvijek je tako, kad krene jedna ozljeda, onda se nakupi više njih, tijelo ispadne iz kontinuiteta…

POTRAGA S kime će se okružiti u završnici sezone, Borna još nije mogao potvrditi.

- Kako trenutno nemam ni fizioterapeuta ni kondicijskog trenera, zadnja tri dana intenzivno radimo na tome, iako je teško, ima tu jako puno posla i dogovaranja. Prerano je da sad kažem nešto konkretno, ali uskoro će biti novosti.

Ne bude li novih problema, naš će najbolji tenisač do kraja godine odigrati šest turnira. Nakon Sankt Peterburga slijede Zhuhai, Tokio, Šangaj, Beč i Pariz. Što se tiče finala Davis Cupa, Ćorićev se načelni plan, koji je iznio u lipnju, nije promijenio.

- Ostajem pri tome da ću igrati ako budem zdrav. Trenutno stanje nije bajno, ali dotad je više od dva mjeseca, puno se toga može dogoditi. Bude li sve u redu, tjedan dana dobrog treninga bit će dovoljno da ulovim formu.

Linker
20. travanj 2024 05:36