Geoff Burke-USA TODAY Sports / Reuters
STATISTIKA MU IDE U PRILOG

BORNA ĆORIĆ U LOVU NA POLUFINALE MASTERSA U MIAMIJU Okršaj generacijskih rivala: Tko sada ima led u venama?

NEZAUSTAVLJIVI BORNA Naš mladi tenisač poslije novog maratona u tri seta i više od 2 sata s Denisom Shapovalovom, za polufinale Miamija igrat će protiv generacijskog rivala, Nijemca Alexandera Zvereva
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 29. ožujak 2018. 20:33

Kad je Denis Shapovalov, naizgled ničim izazvan, ali definitivno pod pritiskom i definitivno umoran od prethodnog iscrpljujućeg gema krenuo s duplim pogreškama - kod 4:5 u trećem setu tri je darivao Borni Ćoriću - nismo mogli, a ne sjetiti se njegove izjave nakon što je dan prije pobijedio Sama Querreya.

- Imam led u venama!

Kao da mu se ta izjava obila o glavu, Borna te darove nije odbacio, iskoristio je treću meč-loptu za drugo uzastopno četvrtfinale na Masters 1000 turnirima. Nakon polufinala Indian Wellsa igrat će u četvrtfinalu Miamija. Igrat će protiv Alexandera Zvereva u još jednom “blockbusteru” s nazivnikom budućnosti ATP Toura. Osam sati i 35 minute u totalu proveo je Borna na terenu da bi ostvario tri pobjede u Crandon Parku i nastavio sjajnu sezonu (omjer 14-4), koja ga je uvela u Top 30 (28). Najbolji renking iz srpnja 2015. (33) obilato je nadmašen, lanjski cilj ulaska u Top 20 izgleda sve bliže.

Uživao sam u borbi

- Bila je ovo prava borba i uživao sam u njoj - rekao je 21-godišnji Zagrepčanin.

- Pogotovo je dramatično bilo na kraju nakon niza teških izmjena.

Jednim od ta 33 udarca okončao je gem za 5:4 i stavio 18-godišnjeg Kanađanina pod pritisak.

- U ovako tijesnim mečevima potrebno je imati malo sreće, ja sam je imao.

Sreću je zaslužio, nema spora. Krvavo je i naporno radio, taktički se postavio bitno drukčije u odnosu na sve ostale mečeve iz Indian Wellsa i Miamija. Shapovalov je uzimao veći rizik, htio je osvetu za glatki poraz u Osijeku u Davis Cupu, no, po neugodnom vjetru njegovi su udarci vrlo često znali završiti i na tribinama. Borna je bio staloženiji, ponekad pasivan, međutim, držao se plana.

Bit će zabavan meč

- Mislim da sam ga mogao slomiti početkom drugog seta kad sam imao break-loptu, lopta na forhendu, ali nisam odigrao dobro i tako sam mu dopustio da se razigra. Srećom me servis cijelo vrijeme odlično služio, to je bila moja konstanta.

Kao što je naglasio u Osijeku, “nadam se da će ovo izrasti u veliko rivalstvo”, ponovio je i u Miamiju. Sve upućuje na to, kao što se isto može očekivati s vršnjakom Zverevom.

Nijemac je, kao što se zna, prvi u generaciji probio barijeru i to ne samo Top 10, jer ima on i dva Masters 1000 naslova iz prošle godine (Rim, Montreal), imao je i 3. mjesto na rang-listi, a niti sada nije nisko (5). Zverev je u večernjem meču sredio Nicka Kyrgiosa, revanširao mu se za poraz od prošle godine u četvrtfinalu.

- Radujem se meču sa Zverevom, još više se radujem što ću imati 36 sati za odmor - rekao je Borna.

- Dan odmora će mi dobro doći nakon ova tri maratona.

Pogotovo ako će meč s Nijemcem nalikovati na prethodna dva, koja su odigrali u Cincinnatiju (2015) i u New Yorku (2017). Prvi je okončan u tie-breaku trećeg seta, drugi na US Openu u tie-breaku četvrtog seta. Oba su pripala Borni.

- Nadam se da mogu nastaviti igrati ovako dobro kao protiv Kyrgiosa još nekoliko mečeva - rekao je Zverev.

- Borna je puno napredovao, pokazuju to njegovi rezultati u Indian Wellsu i Miamiju. U ovom trenutku igra izvanredno i nadam se da će biti zabavno. Kako će završiti, vidjet ćemo.

Linker
29. travanj 2024 22:39