MONTE-CARLO, MONACO - APRIL 13: Borna Coric of Croatia in action against Alexandr Dolgopolov of Ukraine during day two of the Monte Carlo Rolex Masters tennis at the Monte-Carlo Sporting Club on April 13, 2015 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
 Julian Finney/Getty / 2015 Getty Images
NA AZURNOJ OBALI

BORNA JE NEZAUSTAVLJIV Ćorić izborio treće ATP polufinale u karijeri

Mladi hrvatski tenisač je u Nici po treći put u karijeri stigao do polufinala nekog ATP turnira, nakon Basela krajem prošle godine, te Dubaija ranije ove godine
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 21. svibanj 2015. 21:48

Borna Ćorić nije dvaput razmišljao o šansi koja mu se otvorila na ATP turniru u Nici. Zagrepčanin je sa 6-3, 7-6(3) izbacio Jamesa Duckwortha i u predvečerje Roland Garrosa izborio svoj treći polufinale u karijeri.

Slika hrvatskog tenisa bila bi idilična da je nije pokvario novi teško probavljiv poraz Marina Čilića, kojega je u četvrtfinalu Ženeve sa 7-5, 6-3 eliminirao Santiago Giraldo.

Baš kao i u prethodnom meču s Minom, Ćorić je protiv Australca koji stilom oblačenja podsjeća na svojeg sunarodnjaka Lleytona Hewitta demonstrirao mirnoću i strpljivost. U meču s osam breakova, servirao je vrlo dobro i nije ispao iz ritma kada je Duckworth u drugom setu imao break prednosti. Izborio je tie-break pa znalački dokrajčio pet godina starijeg suparnika.

Ćoriću na putu do prvog finala u karijeri stoji 24. igrač svijeta Leonardo Mayer, s kojim je prošle godine također igrao u Nici te izgubio u tri seta. Argentinac je sa 6-3, 6-4 svladao sunarodnjaka Monaca. Meč se igra danas kao treći iza 12.30, u drugom polufinalu susreću se Thiem i Isner.

Linker
21. rujan 2024 23:31