Dino Prižmić
 

 NIKOLA VILIC/CROPIX Cropix
ISTARSKA RIVIJERA

Božo Barun pobijedio Grka Tsitsipasa, uvjerljive pobjede Dine Prižmića i Duje Kekeza

Trojica hrvatskih tenisača upisali su pobjede na startu Istarske rivijere
Piše: HinaObjavljeno: 09. ožujak 2022. 18:11

Hrvatski tenisač Božo Barun, koji se kvalificirao za glavni ždrijeb prvog od tri ITF turnira iz serije "Istarska rivijera", u prvom je kolu sa 6-4, 6-4 svladao Grka Petrosa Tsitsipasa, mlađeg brata petog tenisača svijeta Stefanosa Tsitsipasa.

Baruna u 2. kolu čeka 3. nositelj, 20-godišnji Austrijanac Filip Mišolić koji je prošle godine osvojio turniru "Istarske rivijere" u Poreču.

Uspješni su u prvom kolu od hrvatskih predstavnika bili i Dino Prižmić te Duje Kekez. Šesnaestogodišnji junior Prižmić je pobjedom 6-0, 6-2 nad petim nositeljem, Nijemcem Louisom Wesselsom, već sada opravdao pozivnicu za glavni turnir.

Kekez je sa 6-3, 6-3 bio bolji od kanadskog kvalifikanta Matthiasa Uwea Kaska. Kekeza u 2. kolu čeka Rumunj Sebastian Gima koji je u 1. kolu nadigrao prvog nositelja, Srbina Miljana Zekića.

Za Alena Billa, koji je prošao kvalifikacije, nastup u glavnom turniru je završen u prvom kolu u kojem ga je sa 6-3, 6-2 nadigrao francuski kvalifikanta Emilien Voisin.

"Istarska rivijera" je najstariji profesionalni turnir u Hrvatskoj, a ove godine se obilježava 50 godina od prvog izdanja. Osim u Poreču, turniri "Istarske rivijere", svaki s nagradnim fondom od 25.000 američkih dolara, bit će igrani u Rovinju i Opatiji.

Linker
03. svibanj 2024 12:55