SLIJEDE TUŽBE

'Charlie Hebdo' udario po Rafi Nadalu: Izbodeni Španjolac osvanuo na naslovnici

Španjolski tenisač Rafael Nadal predstavljen je na naslovnoj stranici satiričnog francuskog časopisa, Charlie Hebdo-a, kao dopingirani sportaš
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 03. lipanj 2015. 11:11

Francuski satirični časopis koji je prije nekoliko mjeseci bio i na meti terorističkog napada, na svoju je naslovnu stranicu najnovijeg broja postavio karikaturu tenisača, koji neodoljivo podsjeća na Španjolca Rafaela Nadala.

Sportaš je predstavljen s nekoliko injekcija zabodenih u tijelo, čime se želi istaknuti doping u sportu. Ova karikatura i smisao za humor se nije dopao čelnicima teniskog saveza Španjolske, koji su najavili kako njeni autori neće proći nekažnjeno.

Osim 'Charliea', namjeravaju tužiti i francusku TV stanicu Canal+, koja je objavila priloge u kojima se potencira kako španjolski sportaši, a među njima i proslavljeni tenisač, koriste doping.

Kako bi pokušali izbjeći eventualne tužbe, Francuzi su na prepoznatljivoj Nadalovoj marami za glavu izmjenili logo tvrtke koja inače sponzorira Španjolca, ali jasno je da je meta bio upravo najboli zemljaš svih vremena što potvrđuju i reakcije iz teniskog saveza.

reakcij Related content

Linker
22. rujan 2024 01:33