AFP
HRVAT OSVOJIO US OPEN

Čilić najavio feštu: ' Tulumarit ćemo po Manhattanu. Samo da ne bude Mamurluk 4...'

Piše: ArhivaObjavljeno: 09. rujan 2014. 14:20

Ponedjeljak je dan kada Hrvati pobjeđuju , tako se ugledni New York Times osvrnuo na pobjedu Marina Čilića na US Openu, a prisjećajući se trijumfa Gorana Ivaniševića u Wimbledonu prije 13 godina. Podsjetimo, Goran je tada u finalu pobijedio Australca Raftera, također u ponedjeljak.

Goran je i dalje super zvijezda svjetskog tenisa, a sada se dokazao i kao trener. Amerikance je upravo Ivaniševićeva uloga u Čilićevom osvajanju US Opena impresionirala. Na konferenciji za novinare imali su bezbroj pitanja. Marin je gotovo pola presice objašnjavao njihov odnos:

- Prije svega u moj tim je donio opuštenost i ogromno znanje. Sve što radimo na trenizima je zabavno, zapravo sve što radite s njim je zabavno. Goran je sjajan tip koji ima ogromno srce. Svakom će pomoći.

Novinare su zanimali detalji. Što je točno Ivanišević 'ugradio novom Čiliću':

- Kada smo dogovorili suradnju sjeli smo za stol i prvo što mi je rekao je da previše razmišljam o taktici. Da se fokusiram na sebe, a da manje razmišljam kako će protivnik igrati. Kazao mi je da moram biti agresivniji.Nije mi bilo lako promijeniti svoj pogleda na igru, no onda, iz tjedna u tjedan, vidio sam da ta nova praksa ima rezultate.

Gdje ste bili kada je Goran osvojio Wimbledon?

- Hahaha... To me svi pitaju, a vjerujem da svaki Hrvat zna odgovor na to pitanje. Bio sam u teniskom kampu, a mi djeca smo bili zaljepljeni za TV. Kada je konačno osvojio bila je ludnica, skakali smo okolo... Bila je ludnica u cijeloj Hrvatskoj.

Hoćete li i vi poput njega kada se vratio u Hrvatsku obučeni skočiti u more?

- A ne, ne, ne.. Iz New Yorka idem u Amsterdam na Davis Cup.

Ivanišević je bio praznovjeran igrač. Jeste li i vi poput njega?

- Totalno! Na dan mečeva Goran i moji treneri bismo popili kavu i doručkovali na istom mjestu, ja bih ostao kod kuće i sam doručkovao. Bilo je dosta tih sitnica na koje smo pazili. Brijanje? To je bilo najvažnije. Nisam se brijao cijeli turnir kao niti Goran. Ponovli smo njegov ritual s Wimbledona. Jedino nismo gledali Teletubbiese hahaha...

Kako ćete proslaviti naslov?

- Najavili su mi da u utorak imam dugi dan, a u srijedu odlazimo. Večeras ćemo onda slaviti. Gdje? Po cijelom Manhattanu. Samo se nadam da neće biti Mamurluk 4...

Što ćete učiniti sa osvojenih 3 milijuna dolara?

- Iskreno, ne razmišljam o tome iako je u pitanju velik novac. Podijeliti ću sa svojim timom. Oni su to definitivno zaslužili.

Linker
04. srpanj 2024 13:01