ATP MONTE CARLO

Čilić nakon dvije godine među osam na Mastersu: Marin u dva seta svladao Tsongu

Naš najbolji tenisač je u meč ušao još uvjerljivije nego protiv Mayera. Učinkoviti servisi brzo su otupili Tsongin otpor, a jedan brzinski break riješio je prvi set
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 16. travanj 2015. 18:37

Dvije godine prošle su otkako je Marin Čilić posljednji put igrao četvrtfinale Masters turnira. Dugi post je prekinut pobjedom 6-3 7-6 protiv Jo-Wilfrieda Tsonge u Monte Carlu.

Nakon Miamija 2013., kada je zadnji put bio među osam na ovoj razini, Čilić je pobijedio neopravdanu presudu za doping, postao Grand Slam pobjednik i upravo prebolio najtežu ozljedu u karijeri. Prvi četvrtfinale na monaškoj zemlji izborio je u velikom stilu, bez izgubljenog servisa protiv „teniskog Alija“.

Čilić je u meč ušao još uvjerljivije nego protiv Mayera. Učinkoviti servisi brzo su otupili Tsongin otpor, a jedan brzinski break riješio je prvi set. Pri vodstvu 3-2, naš je tenisač iskoristio trenutak slabosti 29-godišnjeg Francuza i oduzeo mu servis bez izgubljenog poena.

U nastavku nije bilo turbulencija do sedmog gema, kada je Tsonga jedva preživio 15-40 i ostao u meču. Nakon 70 minuta Čilić mu kod 4-5 dvostrukom pogreškom nudi prvu i jedinu break loptu, ujedno i šansu za osvajanje seta, ali finalist Australian Opena 2008. propustio je poklon. Otišlo se u tie-break, gdje je Međugorac poveo sa 3-0. Tsonga se vratio, okrenuo na 5-4, ali nakon toga više nije osvojio poen.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u četvrtfinalu ATP masters turnira u Monte Carlu protiv prvog igrača svijeta Novaka Đokovića.

Srbin je u četvrtak s lakoćom slavio protiv Austrijanca Andreasa Haider-Maurera s 6-4, 6-0 i zaslužio meč sa Čilićem.

Čilić nikad nije pobijedio Đokovića i ima katastrofalan omjer od čak 0-11. Lani su Marin i Novak igrali čak četiri puta, ovo će biti njihov prvi ovosezonski dvoboj, ali i tek drugi na zemlji. U jedinome dvoboju na zemljanoj podlozi na Roland Garrosu 2014. godine Đoković je slavio s 6-3, 6-2, 6-7, 6-4.

ATP Masters 1000 Monte Carlo

Osmina finala: Čilić(8) - Tsonga(11) 6-3 7-6(5).

Linker
21. rujan 2024 04:52