OBJASNIO PUT DO NASLOVA

Čilić: 'Peti set protiv Simona bio je ključan. Nakon toga sam počeo igrati nevjerojatno'

Piše: ArhivaObjavljeno: 09. rujan 2014. 10:33

- Nestvarno mi je me se zove.Grand Slam pobjednikom. O ovom sam sanjao cijeli život. I onda, odjednom sve se počelo mjenjati posljednjih nekoliko dana. Moj tenis pogotovo..., započeo je svoje izlaganje Marin Čilić pred novinarima nakon što je osvojio svoj prvi Grand Slam naslov.

Marin se prisjetio gdje je briljantna serija zapravo krenula.

- U petom setu protiv Simona počeo sam igrati apsolutno nevjerojatno. Nakon toga nanizao sam tih nekoliko velikih pobjeda i evo me ovdje. Ovo je veliki trenutak za mene i moj tim. Vjerovao sam u sebe kao i oni i nikad nismo odustali. Ovo je za mene vrh svijeta, uskliknuo je Čilić.

Novinari nisu mogli da ne vrate Marina u najmračnije doba njegove karijere. Lani je, naime, novi US Open pobjednik veliki dio sezone preskočio zbog optužbi za doping. Kako se osjeća danas, godinu dana nakon afere?

- Bilo je teško, no i to mi je vjerojatno pomoglo da steknem mentalnu čvrstoću. Stvari su se nakon toga značajno promijenili, a ja sam odlučio uživati u svakom trenutku na terenu i biti mnogo opušteniji.

Marinu je za vrijeme konferencije za novinare nekoliko puta zvonio mobitel. Čilić se uredno javljao, a sedmoj sili je objasnio što se događalo u Hrvatskoj:

- Zvao me kum koji mi je rekao da ne mogu niti zamisliti kako su slavili moj naslov. Kaže da su svi bili zaljepljeni za televizorom, kao kada je bilo SP u nogometu. Veliko im hvala svima za podršku i što su vjerovali u mene. Ovo je poseban dana za mene, poseban dan za cijelu Hrvatsku...

Kada se stigli u New York kakvi su vam bili planovi. Jeste li morali mjenjati red lete i rezervaciju u hotelu?

- Ne, ne, ne... Sve je bilo planirano da se ostane do utoraka, odnosno danas. Ok priznajem, možda ipak nisam očekivao da ću ostati toliko dugo. Kada je turnir krenuo igrao sam dobro, no nisam igrao protiv vrhunskih igrača tako da nemaš pravi uvid gdje je tvoja igra trenutno. Čekaš da počnu jači mečevi, pitate se kako ćete se nositi sa pritiskom... Ma ovo je čudo!

Naravno da nije moglo proći bez pitanja o Ivaniševiću. Novinare je zanimalo doslopno sve od njihovom odnosu:

- Radimo zajedno točno godinu dana, a vjerujete mi, radili smo žestoko. Mnogo smo radili na fizičkoj pripremi i snazi. Goran mi je dodao i neke finse, nove poteze u mojoj igri. Goran je od mene napravio mnogo boljeg tenisača.

Marin se vratio nekoliko godina u nazada. Pokušao je objasniti što je sve proživljavao zadnjih nekoliko sezona:

- Vječno sam bio u kovitlanju između 15 i 25 mjesta. Stvari bi nekoliko dana bile dobre, a onda bi krenula loša serija. Stalno gore - dolje... Na sreću, to je očito za mene bilo inspirativno. Dosta dečkiju u takvim trenutcima puca, gube motivaciju, teško im se posvetiti radu kad nema napretka. Sva sreća da je taj period za mene očito bio inspirativan. Vjerovao sam da mogu činiti velike stvari, a ovo je samo dokaz tomu. Ova posljednja tri meča je kruna svega. Sve što sam trebao učiniti, učinio sam savrešeno.

Novinare je i zanimalo koga je pokušao nazvati prije svečane ceremeonije proglašanja pobjednika:

- Htio sam nazvati svoju obitelj u domovini, ali su me prekinuli zbog ceremeonije. Nazavo sam ih kasnije da im zahvali za sve što su učinili za mene. Rekli su mi da je bilo ogromno slavlje

Linker
03. srpanj 2024 09:29