SINGAPUR

Čilić pobijedio Tsongu

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 03. prosinac 2014. 16:33

Nakon propuštanja singla u utorak, Marin Čilić vratio se u puni pogon i pomogao svojoj ekipi UAE Royals da upiše treću pobjedu u Međunarodnoj teniskoj Premier ligi. Jednako uspješan nije bio i Goran Ivanišević.

Royalsi su sa 26-21 svladali Manila Maverickse, koje su s istom razlikom nadigrali i prošli tjedan na Filipinima, no u Singapuru ih je dočekao dosta izmijenjeni sastav. Meč su otvorili Ivanišević i pet godina mlađi Mark Philippoussis, a Hrvat je nakon velike borbe izgubio u shoot-outu (5-6).

Goran je zatim ustupio mjesto na terenu svojem štićeniku, a ovaj okrenuo rezultat u korist ekipe iz Emirata. Čilić je sa 6-4 pobijedio Jo-Wilfrieda Tsongu, protiv kojega i na Touru ima pozitivan učinak (3-1).

U trećem meču u vodstvo opet prelaze Mavericksi, jer su Tsonga i Huey u parovima sa 6-3 svladali Čilića i Zimonjića. Hrvatsko-srpskom dvojcu ovo je četvrti uzastopni poraz u Premier ligi.

Pobjeda Royalsa, koja ih je zadržala na drugom mjestu ukupnog redoslijeda, osigurana je u posljednja dva okršaja. Nenad Zimonjić i Kristina Mladenović ostavili su Danielu Nestoru i Kirsten Flipkens samo jedan gem, da bi nakon toga Mladenović svladala Flipkens i u pojedinačnom srazu (6-4).

Ekipa koju vodi bivši južnoafrički tenisač John-Laffnie de Jager sutra će u posljednjem meču drugog kruga igrati protiv domaćih Singapore Slammersa. Pobjeda ih ostavlja u pratnji vodećih Indian Acesa i u lovu na milijun dolara.

Linker
03. srpanj 2024 11:17