AFP
TKO ĆE UZETI PRVU TITULU?

ČILIĆ vs. NISIHIKORI 2-5 Marin je izgubio zadnja tri meča, u Barceloni je uzeo četiri gema!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. rujan 2014. 03:08

Jedno je sigurno - u ponedjeljak će teniski svijet dobiti novog Grand Slam pobjednika. Marin Čilić ili Kei Nishikori? Ako je suditi po dosadašnjim međusobnim susretima favorit je Japanac, ali po trenutačnoj formi rekli bi smo da je tituli u New Yorku ipak bliži Čilić. Zapravo, ponovi li igru kao u susretu protiv Federera, pehar će sasvim sigurno ići u Međugorje.

Marin je godinu dana stariji od sjajnog Japanca, a do sada u karijeri igrali međusobno sedam puta. Pet pobjeda ima Nishikori, a Čilić samo dvije. Ove godine su igrali dva puta - na betonu u Brisbaneu Japanac je slavio u tri seta (6-4, 5-7, 6-2), a na zemlji u Barceloni bilo je još gore - 6-1, 6-3. Olakotna okolonost za Marina u tom meču je bila što je Japanac tada igrao vjerojatno igrao tenis života i lagano se prošetao do titule, a uostalom, Čiliću zemlja nije najmilija podloga.

Dobra vijest je da su Čilić i Nishikori već jednom igrali na US Openu, 2012. godine Marin je relativno lagano pobijedio (6-3, 6-4, 6-7(3), 6-3).

Nishikori je sjajno ušao u sezoni, ali u Madridu se ozljedio i to ga je mučilo praktički sve do US Opena. Zapravo je nevjerojatno da je dogurao ovako daleko s obzirom da je i prije turnira rekao da je nespreman. Međutim, kada je ušao u ritam mečeva, izgledao je neazustavljivo. Samo je pitanje koliko još snage ima u njegovima nogama. Pet setova protiv Wawrinke, četiri protiv Đokovića... odgovor ćemo dobiti u ponedjeljak u 23 sata!

Linker
10. svibanj 2024 20:44