foto: Julian Finney / Getty
ATP MARAKEŠ

Ćorić izgubio u finalu

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 10. travanj 2016. 19:02

Borna Ćorić još će neko vrijeme pričekati na učlanjenje u klub osvajača ATP naslova. Točno tri mjeseca nakon što je to u Chennaiju učinio Stan Wawrinka, vrata mu je u nedjelju u Marakešu zatvorio i Federico Delbonis.

Argentinac je u finalu od prvog do posljednjeg poena dosljedno provodio svoj plan igre. Šest godina iskustva više i puno veći broj zemljanih mečeva pretvorio je u konačnih 6-2, 6-4. Za razliku od subotnjeg meča protiv Veselýja, Ćoriću je u dužim izmjenama nedostajalo strpljenja, a servis mu nije bio dovoljno jako oružje da to kompenzira.

Mučenje na servisu

Tijekom prvog seta naš je tenisač bezuspješno tražio protuotrov za igru koja mu očigledno nije odgovarala. Delbonis je odmah krenuo s dugim loptama i neugodnim „kick“ servisima koji su 19-godišnjeg Zagrepčanina gurali skroz do reklamnog panoa. Suočio se tek s jednom break loptom, dok su istovremeno Ćorićevi servisi bili pravo mučenje.

U zaostatku se našao nakon četvrtog gema, u kojem je bekhendom u mrežu poklonio Delbonisu break. Kod 1-4 Ćorić je spasio nove tri break lopte, a kada je u sljedećem gemu svoju jedinu šansu upropastio promašenim reternom, set je bio otpisan. Predao ga je još jednim izgubljenim servisom. Premekani volej zapeo je u mreži, a Borna se, odlazeći na klupu, jedva suzdržao da lopticu ne napuca na tribine.

U utorak na 'Kohlija'

Na početku drugog seta Ćorić je pokušao malo više promiješati igru, krenuo je i kratiti loptice, ali i dalje nije uspijevao izbaciti Delbonisa iz takta. U prvih osam gemova obojica su čvrsto držali svoj servis, a onda su se Borni na trenutak otvorila vrata za povratak u meč. Nažalost, kroz njih nije prošao: propustio je dvije break lopte i omogućio suparniku da u sljedećem gemu zaključi finale. Delbonis je također došao do 15-40 te na meč lopti isprovocirao Ćorića da lansira bekhend daleko u aut.

Marin Čilić tako do daljnjega ostaje posljednji tinejdžer koji je osvojio ATP turnir (New Haven 2008.). Ćorić će pak na novoj ljestvici napredovati za šest stepenica i naći se na 42. mjestu. S jugozapada Maroka odlazi preko Sredozemnog mora u Monte Carlo, gdje počinje treći Masters 1000 turnir sezone. Suparnik u prvom kolu u utorak će mu biti Philipp Kohlschreiber.

ATP 250 Marakeš, finale:

Delbonis(4) - Ćorić(3) 6-2 6-4.

Linker
23. rujan 2024 21:22