Julian Finney/Getty Images
DAVIS CUP

Ćorić očitao lekciju Belgijcima! Hrvatska nakon drame izborila 1/4 finale protiv SAD-a!

Piše: HinaObjavljeno: 06. ožujak 2016. 18:15

Hrvatska Davis Cup reprezentacija plasirala u četvrtfinale Svjetske skupine pobijedivši u Liegeu Belgiju s 3-2, a pobjednički bod donio je Borna Ćorić koji je bio bolji od Kimmera Coppejansa s 7-6 (5), 6-2,6-2.

Hrvatska će u četvrtfinalu sredinom rujna igrati u gostima kod SAD-a.

Nakon poraza Marina Čilića u prvom nedjeljnom dvoboju, mladi Ćorić je prihvatio odgovornost i ulogu favorita protiv Belgijanca, koji je 75 mjesta lošiji od njega na ATP listi. Odlučio je vrlo nervozni i dugotrajni prvi set kojeg je Ćorić dobio u "tie-breaku", a time "slomio" Coppejansovu sigurnost i motivaciju, pa je Borna s lakoćom dobio preostala dva seta.

Borna je imao više živaca u prvom setu punom pogrešaka, kojeg je odlučio "tie-break" nakon što su oba tenisača držali svoje servise. Ćorić je u 13. igri poveo s 4-1, Coppejans izjednačio na 4-4, da bi Borna ostao miran kada je dobio novu priliku za kod 5-5. U drugom setu je Borna pokazao kvalitetu, dvaput je oduzimao servis Belgijancu za 2-1 i 4-1 i lako došao do vodstva od 2-0.

I u trećem setu Ćorić radi rani "break" kod 1-1, koji potvrđuje još jednim za vodstvo od 5-2 za konačnu pobjedu Hrvatske i plasman među osam najboljih.

Ranije je u dvoboju prvih "reketa" Belgijanac David Goffin svladao Marina Čilića s 6-4, 6-4, 3-6, 7-5.









Liege: Belgija - HRVATSKA 2-3

Kimmer Coppejans - Marin Čilić 5-7, 3-6, 5-7

David Goffin - Borna Čorić 6-3, 6-2, 2-6, 3-6, 6-3

Ruben Bemelmans/David Goffin - Ivan Dodig/Franko Škugor 6-7 (5), 3-6, 1-6

David Goffin - Marin Čilić 6-4, 6-4, 3-6, 7-5

Kimmer Coppejans - Borna Ćorić 6-7 (5), 2-6, 2-6

COPPEJANS - ĆORIĆ 6:7, 2:6, 2:6

TIJEK DRUGOG SETA:

Borna je odlično otvorio drugi set i već na samom početku stigao do breaka kojeg je odmah u svojem idućem servisu i potvrdio. Nije dugo trebalo čekati da Borna dođe i do svog idućeg breaka, to se dogodilo odmah na idućem servisu Coppejansa.

TIJEK PRVOG SETA:

Jedan i drugi igrač zasad drže svoje servise. Borna je imao malih poteškoća u petom gemu, ali uspio ga je sretno privesti kraju. Da bi se saznao pobjednik prvog seta trebalo se čekati do tie-breaka gdje je Borna u nekoliko navrata uzeo mini break, ali Coppejans se nije predavao do samog kraja. Ipak, pri rezultatu 5:5, Borna je uzeo još jedan mini break i priveo prvi set kraju.

DAVID GOFFIN - MARIN ČILIĆ 6:4, 6:4, 3:6, 7:5

ČETVRTI SET:

U četvrtom setu uglavnom se igra gem za gem. Jedan i drugi tenisač bez problema drže svoje servise. Ćilić je držao svoj servis do samog kraja seta, ali izgubio ga je u najgorem mogućem trenutku te je tako Goffin dobio priliku servirati za meč. Ipak, Marin se uspio vratiti već u idućem gemu no sreća je kratko trajala jer do tie-breaka nije došlo, Goffin je slavio sa 7:5.

TREĆI SET:

Rastrojena Čilićeva 'toplo-hladno' igra nastavlja se i u trećem setu. Jedva je Marin osvojio prvi servis u gemu koji je trajao desetak minuta, a onda vratio u igru i uz veliku borbenost zasad drži servis. Ipak, Čilić je nakon velike borbe u 6 gemu trećeg seta uspio doći do breaka i odmah ga idućim servisom obraniti. U konačnici Marin je uspio stići i do prvog seta protiv Gofifna.

TIJEK DRUGOG SETA:

Sigurno je Marin servisom otvorio drugu dionicu, ali je potom ponovno napravio previše grešaka i prepustio break protivniku. Odvrtio se scenarij iz prvog seta, Goffin je sigurno odservirao do kraja i uzeo drugu dionicu.

TIJEK PRVOG SETA:

Jako loš početak meča za Marina Čilića.

Čilić je prvi servirao, ali je napravio svu silu grešaka i odmah izgubio servis. U drugom gemu je vratio istom mjerom domaćem tenisaču, a onda opet svoj servis prepustio protivniku (15:40). Oba su tenisača do kraja zadržala svoj servis, ali Goffin djeluje puno ozbiljnije na terenu. Od 36 njegovih poena, 21 su bile greške Marina Čilića, što dovoljno govori o igri hnašeg tenisača u prvom setu.

Atmosfera u Liegeu je užarena, domači navijači su euforično otvorili ušli u meč koji ne smiju izgubiti.

Linker
24. rujan 2024 01:21