HRVATSKA MLADOST

Ćorić preskočio američkog diva: U 2. kolu čeka ga okršaj protiv 18. nositelja turnira

Hrvatska teniska mladost procvjetala je u Parizu. Nakon 18-godišnje Vekić, drugo kolo su izborili i Ćorić (18) te Konjuh (17). Na prvoj prepreci zapeo je Ivan Dodig
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. svibanj 2015. 20:41

Hrvatska teniska mladost procvjetala je u Parizu. Nakon 18-godišnje Donne Vekić, drugo kolo su izborili i Borna Ćorić (18) te Ana Konjuh (17). Na prvoj prepreci zapeo je Ivan Dodig.

U danu u kojem je prvi put u karijeri ušao u Top 50 (46. mjesto), Ćorić je sa 7-6(8), 6-3, 0-6, 6-3 svladao Sama Querreyja te upisao svoju premijernu pobjedu na Roland Garrosu. Izuzev trećeg seta u kojem je uzeo kreativnu stanku, Zagrepčanin je impresionirao igrom, borbenošću i naročito trkom.

Za jednog od sedam tinejdžera u turniru (i uz Kokkinakisa zasad jedinog s pobjedom) nije bilo izgubljene loptice. Protiv devet godina starijeg Amerikanca, Ćorić se odlično kretao i pogađao udarce kojih se ne bi posramili ni najbolji na svijetu.

Prvi set osvojio je za 57 minuta nakon tijesne borbe u tie-breaku, a u drugom je Querrey puno griješio i dvaput gubio servis. U trećem je Ćorić ostao bez ispaljenog metka, kod 0-3 zatražio je medicinski time-out zbog masaže lista lijeve noge, a onda se u četvrtom opet trgnuo te breakom kod 4-3 dokrajčio suparnika.

U drugom kolu čeka ga 18. nositelj Tommy Robredo, koji je sa 3-1 u setovima svladao Kazahstanca Golubjeva.

Linker
21. rujan 2024 13:26