Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports / Reuters
NAJTEŽI MOGUĆI IZAZOV

ĆORIĆ UZ ODREZAK GLEDAO FEDERERA NA DJELU PA NAJAVIO POLUFINALNI OKRŠAJ 'Što novo reći o Rogeru. Svi znaju sve o njemu...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2018. 13:38

Činilo se kao da će Borna Ćorić ispasti. Bio je u teškoj situaciji u četvrtfinalnom meču Indian Wellsa protiv devetog tenisača svijeta Kevina Andersona, ali uspio je sve preokrenuti.

Gubio je Ćorić protiv Andersona 2:4 u trećem setu, ali je 21-godišnji hrvatski as uzvratio breakom i na kraju slavio sa 2-6, 6-4, 7-6(3).

Tako je izborio svoj prvi polufinale na nekom turniru iz serije Masters 1000, a suparnik će mu biti veliki Roger Federer.

"Znao sam da imam samo break zaostatka, da će odlučiti dvije ili tri loptice i to je ono što se dogodilo", objasnio je Ćorić za službenu web-stranicu ATP Toura.

U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju Federer je nadigrao Ćorića sa 6-2, 6-1 u polufinalu turnira u Dubaiju prije tri godine. U trenutku kada je govorio Ćorić još nije znao da će mu suparnik biti Federer koji je sa 7-5, 6-1 pobijedio Korejca Chunga.

"O Rogeru se nema što novo reći. Svi znaju sve o njemu. Pokušat ću malo pogledati njihov meč, pojesti dobar odrezak", govorio je Ćorić koji je za ovu sezonu promijenio cijeli stručni tim.

Njegov je tenisa sada u rukama Riccarda Piattija i Kristijana Schneidera, a menadžer mu je Ivan Ljubičić.

"Puno sam mirniji na terenu sada. Ne uzbuđujem se previše, nemam takve oscilacije i mislim da je to dobro", objašnjava Ćorić.

Linker
20. svibanj 2024 22:45