ZELJKO HAJDINJAK Cropix
DAVIS CUP

Bacio Hrvatsku u očaj pa onda sve objasnio: Rekao sam izborniku da sam spreman na dvije pobjede

Belgijski tenisač Zizou Bergs je junak svoje Davis Cup reprezentacije
Piše: HinaObjavljeno: 04. veljača 2024. 21:00

Proslavu pobjede protiv Duje Ajdukovića, kojom je donio i plasman reprezentaciji Belgije na završnicu Davis Cupa, 24-godišnji Zizou Bergs će dugo pamtiti, jer je uspio pobijediti pritisak i biti pravi igrački vođa.

- Mislim da sam Steveu prije vikenda rekao da sam teniski spreman donijeti dvije pobjede, iako sam doživio neke poraze proteklih tjedana. No, teniski sam se osjećao dobro. Moja fizička sprema me nekoliko puta iznevjerila, ali ovaj vikend sam sve izdržao. Opet, nije lako igrati protiv Čilića i odličnog Ajdukovića. No, uz pomoć suigrača sam uspio - rekao je Bergs u euforičnoj atmosferi koja je vladala u belgijskom taboru.

Svaki od oba meča koja je odigrao u Varaždinu bio mu je težak na svoj način.

- Marin je sjajan igrač i teško ga je bilo slomiti. Jučerašnji meč je po rezultatu bio mnogo teži. No, i protiv Duje je bilo teško, pogotovo u drugom setu. Svaki je poen bio važan. Bilo je stresno završiti taj meč, tako da su bili podjednako teški.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

No, uz izbornik Stevea Darcisa koji je kao igrač dvaput s Belgijom bio u finalu Davis Cupa, znao je da ima koga pitati za savjet. Darcis je kao igrač potpisao mnoge belgijske pobjede, a dokazao se i kao izbornik - drugi meč i druga pobjeda.

- Osjećaj je odličan. Naravno, drugačije je kad igraš. No, biti na klupi, pokušati pomoći igračima, također je sjajan osjećaj. Danas smo ostvarili sjajan rezultat i jako smo sretni - rekao je Darcis.

Stalno je naglašavao da je Hrvatska favorit, posebno u igri parova. No, konačan rezultat je pokazao drugačiju sliku.

- Gotovo uvijek su parovi ključni. Danas su odigrali odličan meč. Napravili su preokret i donijeli nam prednost od 2-1. Zizou je dovršio posao. Mislim da su mečevi bili kvalitetni i da je Zizou odigrao dva meča na prilično ujednačenoj razini. Doista sam ponosan što sam izbornik ove momčadi i ponosan sam na svakog od igrača. Došli smo ovdje pokušati pobijediti. Rekao sam dečkima da u ponedjeljak želim otići iz hotela s velikim osmijehom na licu. Svi ćemo sutra imati veliki osmijeh - zaključio je Darcis.

Linker
05. ožujak 2024 12:02