Thompson i Hewitt

 THOMAS COEX Afp
IZNENAĐENJE ZA SVE

Bivši broj 1 objasnio neočekivani potez u posljednji trenutak koji je donio Australcima slavlje nad Hrvatskom

Australski Davis Cup izbornik Lleyton Hewitt objasnio je odluku koja se na kraju pokazala ključnom za slavlje protiv Hrvatske
Piše: SNObjavljeno: 26. studeni 2022. 07:41

Australci su pobijedili Hrvate s 2:1 u polufinalu Davis Cupa i izborili finale, a ključnom se pokazala igra parova. U konačnici je Hewitt na teren iznenađujuće poslao Jordana Thompsona koji je u paru sa Maxom Purcellom dobio Matu Pavića i Nikolu Mektića sa 6-7(3), 7-5, 6-4.

Zašto se Hewitt neočekivano na teren odlučio poslati Thompsona kao kasnu zamjenu za Matta Ebdena? Iznenađujuće s obzirom da su Purcell i Ebden ove godine osvojili Wimbledon (pobjedom protiv Pavića i Mektića) i igrali finale Australian Opena.

"Bili smo zabrinuti zbog ozljede jednog od naših igrača, ali nismo uopće bili zabrinuti zbog kemije dvojca kojeg smo poslali na teren", rekao je Hewitt nakon plasmana Australije u finale Davis Cupa.

"Prošlo je puno vremena. Mi smo ponosna Davis Cup nacija i jako sam ponosan na ove momke i zaslužuju biti u finalu u prilici za osvajanje natjecanja", dodao je Hewitt.

Linker
22. travanj 2024 23:21