Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports / USA Today Sports
OPORAVAK MLADE ZVIJEZDE

BORNA ĆE USKORO OPET BITI ONAJ STARI Ćorić uspješno operirao koljeno, ali nastup u finalu Davis Cupa i dalje pod upitnikom

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2016. 13:33

Borna Ćorić jučer je uspješno operiran u KBC-u Šalata i uskoro kreće s rehabilitacijom desnog koljena. Više o svemu će, kao i do sada, sam obavijestiti svoje fanove preko Facebooka.

Ono što je u ovom trenutku najvažnije jest da je zahvat bio artroskopski, dakle, lakša varijanta pa se podrazumijeva i da će proces oporavka biti brži. Naravno da ne treba žuriti s prognozama, ali imamo se pravo nadati da će jedan od najvećih svjetskih teniskih talenata biti spreman za sudjelovanje u finalu Davis Cupa u Zagrebu od 25. do 27. studenog. To je i njegova najveća želja s obzirom na golem doprinos u prolazu do finala.

Croatian tennis player Borna Coric celebrates after winning the Davis Cup World Group play-off single match against Brazilian Thomaz Bellucci, after the latter was forced to retire due to an injury, in Florianopolis, Brazil, on September 20, 2015.  AFP PHOTO / THIAGO PEDRO
AFP PHOTO / THIAGO PEDRO / AFP

Ćorić je lani u Brazilu bio najzaslužniji što je Hrvatska osigurala status u Svjetskoj skupini kad je pobijedio Joaa Souzu i Thomaza Belluccija, u ožujku je svladao Kimmera Coppejansa u Liegeu za pobjedu 3-2, a u srpnju u Portlandu bio je na još većem iskušenju i tada je nadigrao Jacka Socka za konačnih 3-2 protiv Amerikanaca. Na žalost, ozljeda koljena, koju je zaradio u Cincinnatiju na putu do četvrtfinala Masters 1000 turnira, uvelike ga je ograničila u polufinalu u Zadru protiv Francuske.

Operativni zahvat u utorak tome je stao na kraj, uskoro će Borna biti onaj stari, zapravo još i bolji, a za to će u budućnosti biti zadužen i novi trener Ivo Ančić.

Linker
02. svibanj 2024 11:23