Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
VELIKI TENISAČ

DR. IVO RAZOČARAN, ALI VJERUJE U HRVATSKU 'Ovo je momčad u kojoj svi žive jedan za drugoga, kad tad će ponovno osvojiti Davis Cup'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. studeni 2016. 00:44

Zahvaljujući pobjedi Federica Delbonisa nad Ivom Karlovićem 6-3, 6-4, 6-2 u petom, odlučujućem meču finala Davis Cupa argentinska je reprezentaciju u petom pokušaju stigla do svog prvog trijumfa u ovom natjecanju.

Juan Martin del Potro je velikim preokretom u dvoboju s Marinom Čilićem, u kojem je prebrisao zaostatak od dva seta, omogućio 26-godišnjem Delbonisu da se prometne u junaka argentinskog trijumfa, što je ovaj iskoristio na najbolji mogući način. Inspiriran onime što je vođa njegove momčadi napravio u petosatnom maratonskom obračunu s Čilićem, Delbonis je u meču života odigrao kao da je već više puta bio u takvoj situaciji.

Nažalost, Ivo Karlović još jednom u svom gradu nije uspio odigrati meč na razini onih u kojima je znao svoje suparnike izluđivati svojim servisim, volejima i bekend slajsom. Naišao je na inspiriranog Delbonisa koji je za sve imao spreman odgovor.

- Ovo finale će mi u jednu ruku ostati u lijepom sjećanju, a s druge strane je razočaravajuće. Navijači su bili izvrsni od prvog dana. Jako sam razočaran, ali moram reći da je ovo jedna homogena momčad gdje svi žive jedan za drugoga, ova ekipa će kad tad osvojiti Davis Cup.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
17. travanj 2024 17:46