REUTERS/Suzanne Plunkett / REUTERS
PREOKRET U ZADNJI ČAS

SMILOVAO SE HRVATSKOJ: DR. IVO U 37. GODINI DONIO VELIKU ODLUKU Karlović će igrati za hrvatsku reprezentaciju!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. rujan 2016. 14:19

"Mogu najaviti da se Ivo Karlović vraća u reprezentaciju", najavio je Davis Cup izbornik Željko Krajan nakon sastanka čelnika Hrvatskog teniskog saveza (HTS) sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem na kojem je potvrđeno da će Arena Zagreb biti domaćin finalnog okršaja Hrvatske i Argentine od 25. do 27. studenog.

"To je najveća vijest koju smo mogli dobiti. S njim smo sigurno 20, 30 posto jači. Uz Bornu Ćorića koji ide na operaciju i ne znamo u kojem će biti stanju, Ivo Karlović pokriva sve rupe, tako da smo i dalje favoriti", rekao je zadovoljni izbornik.

Borna Ćorić će u utorak biti podvrgnut operativnom zahvatu na desnom koljenu nakon kojeg je predviđeno vrijeme oporavka između četiri i osam tjedana, što njegove izglede za nastup u finalnom okršaju čini minimalnima.

"Još ga uvijek nismo prekrižili, još je u reprezentaciji. Nadam se da će moći zaigrati i dati svoj doprinos", rekao je Krajan.

"Odluka koju je donio Ivo Karlović sve nas je izuzetno obradovala. To je najbolja moguća odluka i za reprezentaciju i za njega", izjavio je predsjednik HTS-a Franjo Luković.

Zeljko Puhovski / CROPIX
CROPIX

Zanimljivo je da je Karlović posljednji nastup u Davis Cupu imao baš protiv Argentine, u četvrtfinalu 2012. godine odigranom u Buenos Airesu, u kojem su domaćini slavili s 4-1. Karlović je u tom dvoboju odigranom na zemljanoj podlozi glatko izgubio od Juana Martina del Potra, a potom udružio snage s Marinom Čilićem u paru i tek u petom setu izgubio od kombinacije Nalbandian - Schwank. Odluku o povratku donio je nakon razgovora s izbornikom.

"Nije se želio gurati, ničim nametati. Prepoznao je situaciju u kojoj se nalazimo. Vidi da Borna nije u najboljoj situaciji i da možda neće biti spreman. Svi znamo koliko nam Dodig znači u parovima, a njemu je teško igrati i parove i singl. Karlović nam je išao na ruku, smilovao se, prepoznao da stvarno trebamo drugog igrača njegove kvalitete", zaključio je izbornik koji u zagrebačkoj Areni priželjkuje sličnu atmosferu kakva je stvorena na polufinalnom dvoboju s Francuzima u Zadru.

"Ni tamo nismo znali što očekivati. Priželjkivali smo navijanje, veliki odaziv i dobili smo ga. Prvi put se to dogodilo otkad sam ja oko reprezentacije. Nadam se da se to može dogoditi i u Zagrebu, jer nam to treba."

Domaćinstvo finala u Areni Zagreb je bilo upitno zbog preklapanja termina s predstavom Marvel Universe Live koja je tada trebala gostovati u hrvatskoj metropoli. Na kraju su Marvelovi super-junaci popustili pred teniskima te će u Areni Zagreb gostovati od 9. do 11. prosinca.

"Nema nikakvih penala, nema nikakve štete. Organizatori i Arena Zagreb su se dogovorili da će se održati program u prosincu. Hvala organizatorima Marvela, što su imali senzibilitet za potrebe hrvatske Davis Cup reprezentacije i Hrvatskog teniskog saveza. S obzirom na zahtjeve ITF-a, ovo se finale u Hrvatskoj moglo održati jedino u Zagrebu, u Areni. Očekujemo sjajnu sportsku predstavu i pobjedu Hrvatske", izjavio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Troškovi organizacije finalnog dvoboja procjenjeni su na šest do sedam milijuna kuna, a na koji će način to biti financirano pojasnio je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković.

"Trećina otpada na najam i troškove osiguranja dvorane. Dvije trećine su ostali troškovi, a to ćemo popola pokriti Grad Zagreb i Hrvatski teniski savez sa svojim sponzorima."

Ivica Lovrić je uvjeren da će dva mjeseca biti sasvim dovoljna za pripremu dvoboja te da će sva tri dana Arena biti popunjena, a Franjo Luković je naglasio važnost podrške s tribina.

"To je prilika da se zagrebačka publika i publika iz cijele Hrvatske pokaže jednako dobrom ili boljom od one zadarske. Podrška publike u takvim susretima je izuzetno važna i moguće presudna. Mi ćemo sve napraviti da našim igračima to osiguramo", zaključio je predsjednik HTS-a.

Finalni okršaj hrvatskih i argentinskih reprezentativaca bit će prvi teniski meč koji će biti odigran u Areni Zagreb, a procjena je da će na raspolaganju biti kapacitet gledališta od 15.000 mjesta. Informacije o cijenama ulaznica i početku prodaje, zasada još nisu poznate.

Linker
19. travanj 2024 00:10