Tommy Paul

 VAUGHN RIDLEY Getty Images Via Afp
DAVIS CUP

Elitno društvo u Splitu: Na Jadran stižu 10. tenisač svijeta i neočekivani ‘krvnik‘ Carlosa Alcaraza

U hrvatskoj momčadi nalaze se Ćorić, Gojo, Prižmić i specijalisti parova Dodig-Pavić
Piše: HINAObjavljeno: 14. kolovoz 2023. 17:32

Nakon Hrvatske i Nizozemske, i reprezentacije SAD-a i Finske, koje će igrati u skupini D završne faze Davis Cupa tenisača, a koja će se igrati u Splitu od 12. do 17. rujna, objavile su svoje sastave.

Izbornik SAD-a Bob Bryan će tako u Splitu računati na Francesa Tiafoea, trenutačno 10. igračem svijeta, Tommyja Paula, koji zauzima 13. mjesto i u subotu je neočekivano porazio Carlosa Alcaraza na ATP 1000 turniru u Torontu, te Mackenziea McDonalda, koji je 43. na novoj ATP ljestvici, za susrete u pojedinačnoj konkurenciji, dok će za igru parova na rapsolaganju imati trenutačno trećeg i četvrtog igrača svijeta u toj konkurenciji Austina Krajiceka i Rajeeva Rama.

Na Bryanovu popisu nema trenutačno najbplje rangiranog Amerikanca Taylora Fritza, devetog igrača svijeta, već se proslavljeni igrač parova odlučio za igrače koji su pokazali odličnu formu prošloga tjedna na turniru u Torontu, Paula koji je stigao do polufinala te McDonalda, koji je uigrao u četvrtfinalu.

Finski izbornik Jarkko Nieminen nominirao je po dvojicu najboljih igrača kako u singlu tako i u paru. Tako će u singlu Finsku predvoditi 60. igrač svijeta Emil Ruusuvuori i 137. igač svijeta Otto Virtanen, a u dublu 22. igrač svijeta u toj konkurenciji Harri Heliovaara te 111. igrač u parovima Patrik Niklas Salminen, a uz njih u Split dolazi 1069. igrač na ATP ljestvici Patrick Kaukovalta.

Hrvatski izbornik Vedran Martić nominirao je momčad u kojoj su 16. igrač svijeta Borna Ćorić, 114. na ATP ljestvici Borna Gojo, Dino Prižmić, koji je osvjaanjem "challengera" u Banjoj Luci skočio za 66 pozicija i sada je 175. igrač svijeta, te specijalisti za parove Ivan Dodig, 6. igrač svijeta u dublu i Mate Pavić, 21 igrač svijeta u dublu.

Nizozemska reprezentacija će na splitski turnir doći u najjačem sastavu, a predvodit će ga 25. tenisač svijeta Tallon Griekspoor. Nizozemski izbornik Paul Haarhuis je uz Griekspoora nominirao Botica van de Zandschulpa (ATP - 47.) i Gijsa Browuera (ATP - 147.) za pojedinačne mečeve te dvojicu istaknutih specijalista za igru parova, prvorangiranog Wesleyja Koolhofa i Matwea Middelkoopa, 36. na ljestvici igrača parova.

Tursnir u Splitu otvorit će 12. rujna Nizozemska i Finska, 13. rujna će igrati Hrvatska - SAD, 14. rujna Nizozemska - SAD, 15. rujna Hrvatska - Finska, 16. rujna SAD- Finska te 17. rujna Hrvatska - Nizozemska.

Linker
03. svibanj 2024 14:34