Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
RIJEČ REŽISERA TRILERA

FOTO: ČILIĆ NEUTJEŠAN NAKON DRAME 'Teško mi je prihvatiti ovaj poraz!; DEL POTRO 'Ovo je najveća pobjeda u mojoj karijeri'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. studeni 2016. 22:00

Nakon gotovo petosatnog dvoboja prepunog naboja između dvojice najboljih igrača finalista Davis Cupa, argentinski san o osvajanju ovog natjecanja još uvijek traje, jer je Juan Martin del Potro velikim preokretom svladao Marina Čilića sa 6-7 (4), 2-6, 7-5, 6-4, 6-3 i prvi put u karijeri zaostatak od 0-2 u setovima pretvorio u pobjedu.

Marinu Čiliću su po treći put u posljednja četiri meča koja je igrao u pet setova dogodilo da je izgubio prednost od dva seta. Nakon Federera u Wimbledonu i Socka u Davis Cup dvoboju u Portlandu, na listu tenisača koji su uspjeli okrenuti meč protiv Marina upisao se u Juan Martin del Potro koji je stigao do devet pobjede nad Čilićem u 11 međusobnih dvoboja.

"Razočaran sam jako, teško mi je prihvatiti poraz, pogotovo što smo došli tako blizu pobjedi. Mislim da sam bio bolji tijekom cijelog meča. Osjećao sam se bolje i u ta tri seta koja je on dobio. Teško mi je prihvatiti poraz u ovakvoj situaciji, kad smo napravili tako puno", izjavio je Marin Čilić koji je treći put u posljednja četiri meča u pet setova izgubio nakon što je izgradio dva seta prednosti.

"Nisam gubio od igrača koji su lošiji od mene. Sve su to odlični igrači. To se može dogoditi."

Nekoliko je ključnih trenutaka iz meča izdvojio, a pogotovo gem na 4-4 u trećem setu, kad je Argentinac na početku imao drugi servis, zbog druge zarađene opomene za odugovlačenje.

"Teško je bilo izgubiti treći set. Osjećao sam da sam bolji. Činilo se da je Juan Martin umoran, da se teško kreće. Koristio je ogromne pauze između poena. Konstantno je prelazio granicu, pogotovo u toj situaciji. Potegao je drugi servis, nakon toga opsovao suca. To je moglo rezultirati diskvalifikacijom", istaknuo je Marin, ali naglasio da je još uvijek bio uvjeren u sretan završetak.

"I u tim trenucima sam vjerovao da ću dobiti šansu, koju sam i dobio početkom petog seta. No, nakon 'breaka' sam napravio nekoliko pogrešaka, izgubio servis i mislim da sam tu izgubio meč."

Čilić je protiv Del Potra zabio 34 asa, napravio samo dvije dvostruke pogreške i konstantno dobro servirao, pogotovo u situacijama kad je Del Potro prijetio.

"Zabio sam jako puno aseva, osjećao sam da sam bolji u tom segmentu. Imao sam dosta peha na njegov servis. U dosta izmjena sam imao prilike koje nisam iskoristio. Imao sam i nesreću da sam nakon drugog seta stalno servirao nakon pauze. Njegovi su gemovi na servisu bili duži, tako da je bilo dosta vremena između moja dva servisa. Tu sam možda malo izgubio ritam", rekao je Čilić.

Na pitanje o mogućem preskakanju Davis Cup obveza u sljedećoj godini nije bio određen.

"Vidjet ćemo kako će se razviti ovaj meč, nisam još odlučio. Nadam se da će Ivo uspjeti pobijediti", zaključio je Marin, čiji je izraz lica odavao dojam čovjeka koji je upravo doživio najveći šok u karijeri.

S druge strane Del Potro je bio oduševljen dobivenim susretom.

''Slomio sam prst u jednom trenutku, ali nema veze, najvažnije je da sam pobijedio. Plan je bio igrati što jače forhend i šetati Marina po terenu i u tome sam uspio. Ovo je moj najveći meč u karijeri - kazao je Del Potro.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
30. svibanj 2023 23:15