Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
UŽARENA ATMOSFERA

FOTO: NEKI NISU BILI NA RAZINI FINALA DAVIS CUPA Pogledajte kako su se zaštitari obračunali s dijelom nemirne publike

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 26. studeni 2016. 00:57

Zagrebačko rano prijepodne bilo je tmurno, nije se znalo hoće li se prije spustiti magla ili pasti kiša, ali takva je slika vladala gradom samo prije ulaska u Arenu. Dobro raspoloženi navijači obje reprezentacije otjerali su oblake, učinili velebnu dvoranu najveselijim mjestom u gradu. Većini hrvatskih gledatelja trebalo je dosta vremena da postanu i navijači. Uštimavanje je trajalo sve do petog seta Čilićevog meča i nastavilo se u dijelu Karlovićevog meča.

Procjene o broju Argentinaca varirale su od 3000 do 4000 (službeno im je prodano 1500 ulaznica, ali su se snalazili), redom su bili u svojim odorama i vizualni dojam je bio na njihovoj strani. Domaćima su pomagali i Soulfingersi, koji su na specifičan način animirali publiku. Nekima je bio grozan, nekima je bio prolazan, ali pridonijeli su stvaranju “hrvatske” buke. Dio atmosfere ide na dušu i HTS-u pa bi radni naziv dojma o atmosferi mogao biti i “kako su sponzori ukrali domaćinstvo”.

Gosti su prema pravilima imali pravo kupiti 1500 ulaznica iza “svoje” klupe, a HTS i ITF su ostatak donjeg prstena ostavili sponzorima, poslovnim partnerima i prijateljima. I među njima je bilo hrvatskih navijača, ali ne onih koji su spremni stvarti vruću atmosferu.

Ipak, dok se jedan dio navijača nikako nije mogao zagrijati u Areni, neki su u tome pretjerali, pa su morali intervenirati i policija i zaštitarske službe. Ovdje možete pogledati i jedan takav slučaj.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
19. svibanj 2024 14:11