DAMIR SKOMRLJ Cropix
ŽDRIJEB SKUPINA

Hrvatska dobila domaćinstvo skupine Davis Cupa, evo tko nam stiže u goste i gdje bi se trebalo igrati

Skupina se igra od 12. do 17. rujna, ali neće se igrati u Zadru, kako je bilo planirano
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 29. ožujak 2023. 16:34

Određeni su sastavi četiriju skupina za grupnu fazu ovogodišnjeg Davis Cupa, a gdje se nalazi i hrvatska reprezentacija.

Štoviše, Hrvatska je kao jedan od četiri nositelja, zahvaljujući reprezentativnom renkingu, dobila domaćinstvo jedne od skupina te će se od 12. do 17. rujna jedna od skupina igrati kod nas. Konkretno, suparnici našoj momčadi bit će Davis Cup sastavi Nizozemske, SAD i Finska.

Dvije najbolje momčadi iz naše skupine D, kao i preostale tri, plasirat će se na završnicu, odnosno među najboljih osam sastava koji će se u studenom u španjolskoj Malagi boriti za pobjednika Davis Cupa u 2023.

image
SAOLAB/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Saolab/alamy/alamy/profimedia

U ostalim skupinama igrat će u skupini A Italija, Kanada, Švedska i Čile (domaćin je Bologna), u skupini B Australija, Velika Britanija, Francuska i Švicarska (domaćin je Manchester), u skupini C Španjolska, Srbija, Češka i Koreja (domaćin Valencia).

Gdje će se točno igrati turnir u Hrvatskoj, još nije poznato.

- Nismo još spremni objaviti ime grada domaćina. HTS nam je pristupio prošle godine i rekao "želimo domaćinstvo skupine" - rekao je tijekom ceremonije ždrijeba Mark Woodforde, legendarni australski tenisač, a danas glavni čovjek Vijeća Davis Cupa pri Međunarodnoj teniskoj federaciji (ITF).

Špekuliralo se kako će to biti Zadar, štoviše, iz HTS-a su to i najavljivali nakon što smo početkom veljače pobijedili Austriju u Rijeci izborili mjesto među 16 najboljih reprezentacija. Međutim, u međuvremenu je došlo do nekih zavrzlama s dvoranom Krešimira Ćosića, koja neće biti u potpunosti slobodna u spomenutom terminu. Hrvatski teniski savez tako, dakle, još traži grad u kojem ćemo ugostiti Nizozemsku, SAD i Finsku.

Prvi favorit je, zasad, Split.

Linker
17. travanj 2024 20:30