Borna Ćorić

 Thomas Coex/AFP
ZADNJA ŠANSA

Hrvatska ipak nije osigurala završnicu Davis Cupa 2023., ali još se nada da će izbjeći kvalifikacije

Postoji šansa da će naši tenisači dobiti pozivnicu ITF-a i ponovno se izravno plasirati u Málagu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 26. studeni 2022. 15:55

Blagu pomutnju stvorila su nedovoljno definirana pravila Davis Cupa za sljedeću godinu. I dok su neki izvori javljali da će četiri polufinalista iz Málage izboriti izravan plasman na završnicu 2023., odnosno da ITF neće dodjeljivati pozivnice, iz Međunarodne teniske federacije uoči nedjeljnog finala stiže drugačija najava.

Na finalni će se turnir izravno plasirati samo finalisti (Australija te pobjednik meča između Kanade i Italije), dok će dvije reprezentacije, kao i ove godine, dobiti wild card. Tu se otvara šansa za Hrvatsku jer je Savez zatražio pozivnicu: ako je dobijemo, Čilić, Ćorić i društvo neće morati igrati kvalifikacije početkom veljače. U suprotnom, bit će nositelji u ždrijebu i igrati klasičan dvoboj po starom sistemu domaćinstava i gostovanja koji će odlučivati o putniku na završnicu.

Zadnji meč pred svojim navijačima Hrvatska je igrala početkom 2020., kad je u Domu sportova pobijedila Indiju (dva boda Čilić, jedan Gojo) te se plasirala na završnicu koja je zbog korone odigrana prošle godine.

Linker
19. travanj 2024 03:52