David Ferrer

 GORAN SEBELIC Cropix
SLAVNI ŠPANJOLAC

‘Hrvatska je jedan od najtežih suparnika! Mi imamo najboljeg na svijetu, ali evo što me brine kod Hrvata‘

‘Bez Rusa, po meni je favorit Italija. No, uvijek treba računati i na SAD, Španjolsku te Hrvatsku‘
Piše: HinaObjavljeno: 27. listopad 2022. 15:49

Bivši španjolski teniski reprezentativac David Ferrer (40) smatra da je Hrvatska “jedan od najtežih mogućih suparnika” s kojima se Španjolska mogla susresti u četvrtfinalu Davis Cupa, posebno zbog svoje igre u parovima.

“Oni (Hrvatska) imaju dvojicu dobrih igrača u pojedinačnoj igri premda je točno da Španjolska ima prvog igrača svijeta, a također će joj drugi igrač biti Carreno ili Bautista koji su garancija dobre igre i koji su blizu ‘top 10’ igrača”, izjavio je Ferrer u četvrtak u razgovoru za španjolske sportske novine Marca.

Prvi tenisač svijeta Carlos Alcaraz predvodit će španjolsku Davis Cup reprezentaciju na završnom turniru u Malagi od 22. do 27. studenoga, a na kojemu će Španjolska u četvrtfinalu igrati protiv Hrvatske.

Uz Alcaraza izbornik Sergi Bruguera prijavio je Pabla Carrena, Roberta Bautistu i specijalista za parove Marcela Granollersa.

U dogovoru s Bruguerom, ovogodišnju završnicu propustit će trenutačno drugi igrač svijeta Rafael Nadal.

Ferrer, direktor tog Davis Cup turnira u južnom španjolskom gradu Malagi, rekao je da u prodaji još uvijek ima karata za meč s Hrvatskom.

“Ono što me pomalo brine vezano za Hrvatsku jest njihova igra u parovima. Oni su kompletna ekipa. U Davis Cupu su parovi jako važni, a upravo tu oni imaju bogato iskustvo”, rekao je Ferrer. “Hrvatska je jedan od najtežih mogućih protivnika”, dodao je.

Hrvatska je prošle godine na završnom turniru u Madridu zauzela drugo mjesto u Davis Cupu. U finalu je izgubila od Rusije koja ove godine neće sudjelovati jer ju je Međunarodna teniska federacija (ITF) isključila iz ekipnih natjecanja zbog vojne invazije na Ukrajinu.

“Bez Rusa, po meni je favorit Italija. Okupila je skupinu igrača koji će vrlo vjerojatno osvojiti naslov. Oni su mješavina mladih igrača Berrettinija, Sinnera i Musettija s iskustvom Fabija Fogninija”, rekao je Ferrer.

“No uvijek treba računati i na SAD, a također i na Španjolsku te Hrvatsku”, zaključio je Ferrer koji je sa Španjolskom osvojio Davis Cup godine 2008., 2009. i 2011.

Španjolska je posljednji naslov Davis Cupa osvojila 2019. godine.

Hrvatski izbornik Vedran Martić prijavio je u ponedjeljak momčad, a u sastavu su svi najbolje rangirani igrači na pojedinačnoj listi kao i na listi parova.

To su Marin Čilić (16. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Ćorić (27.) i Borna Gojo (182.), Mate Pavić (7. na ATP listi igrača parova) i Nikola Mektić (8.).

Prvi put od finala Davis Cupa 2018. godine u postavi će istovremeno biti i Marin Čilić i Borna Ćorić, dva najbolja hrvatska igrača u pojedinačnoj konkurenciji.

Linker
19. travanj 2024 10:02