Massimo Paolone/Lapresse/Profimedia
HRVATI IDU NA ŠPANJOLCE

Hrvatska u dvoboj sa šesterostrukim prvakom kreće u najjačem sastavu, izbornik otkrio koga šalje u bitku

Izbornik hrvatske reperezentacije Vedran Martić je objavio momčad za turnir završnice Davis Cupa
Piše: HinaObjavljeno: 24. listopad 2022. 13:49

Izbornik hrvatske reprezentacije Vedran Martić u ponedjeljak je prijavio momčad za predstojeći turnir završnice Davis Cupa, koji će se od 22. do 27. studenoga održati u španjolskoj Malagi.

U sastavu su svi naši najbolje rangirani igrači na pojedinačnoj, odnosno rang listi igrača parova. To su Marin Čilić (16. na pojedinačnoj ATP listi), Borna Ćorić (27) i Borna Gojo (182), Mate Pavić (7. na ATP listi igrača parova) i Nikola Mektić (8).

Bit će ovo prvi put još od finala Davis Cupa 2018. da će u postavi istovremeno biti i Marin Čilić i Borna Ćorić, naša dva najbolja igrača u pojedinačnoj konkurenciji.

Na završnom turniru sudjelovat će osam najuspješnijih reprezentacija s rujanskih natjecanja prvog kruga završnice.

Naša će reprezentacija 23. studenoga s početkom u 16 sati igrati protiv domaćina Španjolske, koja će također prijaviti sastav tijekom ponedjeljka. Pobjednik tog okršaja će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Australija - Nizozemska.

U druga dva četvrtfinala sastaju se Italija i SAD, te Njemačka i Kanada.

Hrvatska i Španjolska su se do sada u Davis Cupu susrele tri puta i u sva tri navrata pobjednik je bio španjolski sastav.

Prvi meč u Malagi odigrat će drugorangirani tenisači oba sastava, nakon toga slijedi dvoboj najbolje rangiranih tenisača, a potom će na rasporedu biti okršaj parova.

Hrvatska je trenutno vodeća na rang listi Davis Cupa, zahvaljujući sjajnim rezultatima tijekom četiri posljednje sezone: 2018. je osvojila naslov, a 2021. bila finalist. U tom je redoslijedu Španjolska (šesterostruki osvajač ovog natjecanja) na drugoj poziciji.

Alcaraz predvodi Španjolsku protiv Hrvatske

Prvi tenisač svijeta Carlos Alcaraz predvodit će španjolsku Davis Cup reprezentaciju na završnom turniru u Malagi od 22. do 27. studenoga, a na kojemu će Španjolska u četvrtfinalu igrati protiv Hrvatske.

Uz Alcaraza španjolski izbornik Sergi Bruguera prijavio je Pabla Carrena, Roberta Bautistu i specijalista za parove Marcela Granollersa.

U dogovoru s Bruguerom, ovogodišnju završnicu propustit će trenutačno drugi igrač svijeta Rafael Nadal.

Linker
20. travanj 2024 01:37