Marin Čilić vraća se u reprezentaciju nakon ozljede

 JORGE GUERRERO Afp
DAVIS CUP

Hrvatski izbornik objavio sastav, Bornu Ćorića nije ni spomenuo: ‘Svi najbolji su na raspolaganju‘

Hrvatska teniska reprezentacija igrat će protiv Belgije 3. i 4. veljače u Varaždinu
Piše: SNObjavljeno: 05. siječanj 2024. 11:22

Izbornik hrvatske reprezentacije Velimir Zovko poslao je prvu nominaciju našeg sastava za susret protiv Belgije u tzv. Qualifier fazi Davis Cupa. U postavi su Borna Gojo, Duje Ajduković, Marin Čilić, Ivan Dodig i Mate Pavić, što jamči da će Hrvatska u Varaždinu 3. i 4. veljače igrati u jakoj postavi, objavio je Hrvatski teniski savez.

- Svi naši najbolji igrači stavili su se na raspolaganje, a u prvoj nominaciji su Gojo, Ajduković, Čilić, Dodig i Pavić. Kao što je poznato, to ne mora biti konačna lista, jer pravila dopuštaju promjenu tri imena u odnosu na današnju nominaciju, ali sigurno je da ćemo u Varaždinu igrati u vrlo jakoj postavi - rekao je Zovko, kojem će ovo biti premijerno vođenje reprezentacije koju je preuzeo od Vedrana Martića.

Izbornik nije spomenuo Bornu Ćorića, trenutačno najbolje plasiranog hrvatskog tenisača (37. mjesto), koji je za Hrvatsku odigrao 25 mečeva i dobio njih 16, od kojih su mnogi bili odlučujući.

image

Velimir Zovko sa svojim nekadašnjim učenikom Bornom Gojom

Privatni album

Belgijski sastav također će biti objavljen danas.

Prvog dana, u subotu, početak će biti u 14, a dan potom, u nedjelju, u 13 sati. U subotu su na rasporedu dva pojedinačna meča, a u nedjelju program počinje okršajem parova te se nastavlja dvama pojedinačnim mečevima.

Ulaznice će biti u prodaji uskoro, a bit će ih moguće kupiti za određeni dan ili u kompletu.

Linker
27. travanj 2024 16:26