MASSIMO PAOLONE/LAPRESSE/PROFIMEDIA Massimo Paolone/Lapresse/Profimedia
DAVIS CUP

Hrvatski izbornik odlučio: Na Austrijance idemo s najjaćom postavom, u Rijeku stiže i nekoć 3. na svijetu

Čilić, Ćorić, Gojo i najjači par svijeta spremni su za izboriti glavni turnir.
Piše: HINAObjavljeno: 06. siječanj 2023. 11:55

Izbornik hrvatske teniske reprezentacije Vedran Martić je u petak prijavio sastav za susret tzv.Qualifier faze Davis Cupa protiv Austrije, a u postavi su isti igrači koji su krajem prošle godine uMalagi izborili plasman u polufinale tog natjecanja.

U Rijeci će 4. i 5. veljače za Hrvatsku nastupiti Marin Čilić, Borna Ćorić, Borna Gojo, Mate Pavić i Nikola Mektić, a susret će se igrati u dvorani Zamet.

U subotu 4. veljače igrat će se dva pojedinačna meča, a u nedjelju će program početi okršajem parova, nakon čega će slijediti dva pojedinačna meča. Prvi meč u subotu počet će u 14, a u nedjelju u 13 sati. Bit će to treći put da će naša reprezentacija igrati u Rijeci: prvi put je bila domaćin Obali Bjelokosti 2000., a drugi put domaćin Belgiji 2004.

Pobjednik će se plasirati u prvi krug završnice, koji će se održati u rujnu, uz sudjelovanje 16 reprezentacija (lanjski finalisti Kanada i Australija, dva dobitnika pozivnica, Španjolska i Italija, te 12 pobjednika „Qualifier“ susreta).

Thiem predvodi Austrijance

Austrija u dvoboju tzv.Qualifier faze Davis Cupa s Hrvatskom u Rijeci 4. i 5. veljače planira nastupiti s najboljim igračima, kazao je austrijski izbornik Jürgen Melzer.

Melzer je za dvoboj s Hrvatskom nominirao Dominica Thiema (ATP-102.), Jurija Rodionova (ATP-122.) i Dennisa Novaka (ATP-180.), kao i specijaliste za parove Alexandera Erlera i Lucasa Miedlera. Igrač hrvatskog podrijetla Filip Mišolić (ATP-149.) nije upao u momčad.

"To je dogovoreno sa svim igračima, a nakon Australian Opena odlučit ću tko će igrati protiv Hrvatske, koja je veliki favorit", kazao je Melzer.

U subotu 4. veljače igrat će se dva pojedinačna meča, a u nedjelju će program početi okršajem parova, nakon čega će slijediti dva pojedinačna meča. Prvi meč u subotu počet će u 14, a u nedjelju u 13 sati. Bit će to treći put da će naša reprezentacija igrati u Rijeci, prvi put je bila domaćin Obali Bjelokosti 2000., a drugi put domaćin Belgiji 2004.

Pobjednik će se plasirati u prvi krug završnice, koji će se održati u rujnu, uz sudjelovanje 16 reprezentacija -lanjski finalisti Kanada i Australija, dva dobitnika pozivnica, Španjolska i Italija, te 12 pobjednika „Qualifier“ susreta.

Linker
09. siječanj 2023 11:35