ZELJKO HAJDINJAK Cropix
DAVIS CUP

Hrvatski izbornik: Razočaran sam, ovo su bili trileri. Šteta, imali smo nevjerojatnu publiku i atmosferu

‘Poslije svega možemo svi biti pametni, ali nemam dečkima baš ništa za zamjeriti‘, kaže Zovko
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 04. veljača 2024. 19:24

Izbornička premijera Velimira Zovka nije prošla slavljenički jer Hrvatska je drugog dana dvoboja protiv Belgije s porazima u prva dva meča ispala iz borbe za Top 16 Davis Cupa te će se u rujnu boriti za izbjegavanje eliminacije

- Razočaran sam svakako jer ovo su bili teniski trileri, a belgijski je sastav imao samo malo više sreće ili sportske hrabrosti pa je rezultat otišao na njihovu stranu. Šteta pogotovo jer smo imali nevjerojatnu publiku i atmosferu, u Varaždinu su stvarno priredili vrhunski sportski ambijent - rekao je hrvatski izbornik.

- Odigrali smo ovdje odlične mečeve, malo je stvarno falilo da mi slavimo, jer vrlo lako je moglo biti da i Marin dobije svoj meč, a pogotovo da Mate i Ivan dobiju parove i sve bi sada bilo drugačije. Poslije svega možemo svi biti pametni, ali nemam dečkima baš ništa za zamjeriti, teško je reći što se moglo bolje posložiti i napraviti. Pokazalo se na terenu da je moj izbor dao maksimum, ali sport je takav...

Ajduković: Falilo je čvrstine, preciznosti na servisu, ali dao sam sve od sebe

Duje Ajduković nije uspio odvesti susret tenisača Hrvatske i Belgije do petog, odlučujućeg meča, protiv Zizoua Bergsa se nije nametnuo kako je to učinio dan prije protiv Jorisa de Loorea te je nakon poraza 6-1, 7-5 iskreno priznao da je Belgijac bio bolji igrač.

"Falilo je igračke kvalitete. Naravno, tu su emocije, možda i neiskustvo, možda i nekakve krive odluke. On je, jednostavno, bio bolji igrač", rekao je Ajduković na konferenciji za medije nakon meča u kojem je Belgija došla do ukupne pobjede 3-1 i plasirala se na završnicu Davis Cupa.

Okolnosti u kojima je igrao u nedjelju nisu bile idealne, jer je bio pod imperativom pobjede.

"Sličan je bio osjećaj, samo što je danas bilo malo više pritiska. Čak bih rekao da sam danas ušao u meč bolje nego jučer. Jučer sam loše ušao u prvi gem, a danas sam već u trećem imao ‘break‘-loptu. Tako da nije bilo prevelike razlike."

Bergs je nanizao šest gemova i ekspresno osvojio prvi set. Ajduković mu je u drugom darovao ‘break‘ za 4-3 dvostrukom pogreškom, ali je na sjajan način spasio dvije meč-lopte u desetom gemu (40-15) i ostavio otvorenom mogućnost za preokret. Nažalost, u 11. gemu je još jednom, uz veliku dozu peha, izgubio servis, ali nije se prestao boriti.

"Vjerovao sam. I taj gem na 5-5 nisam odigrao loše. On je na ‘break‘-loptu odigrao iznimno dobar poen. Možda što smanjuje bol je da je on odradio jako dobar gem na 5-5, nije da sam ja prosuo tri ‘baluna‘. Falilo je konkretnosti, čvrstine u napadu, čvrstine u obrani, preciznosti na servisu pogotovo, ali dao sam sve od sebe."

Još jednom nije propustio priliku čestitati hrvatskim navijačima na podršci koju su mu pružili.

"Varaždincima mogu samo iz sveg srca zahvaliti. Stvarno su bili fenomenalni."

Nažalost, u nedjelju nije pomoglo. U svom trećem nastupu u Varaždinu, Hrvatska je doživjela prvi poraz.

(Hina)

Linker
05. ožujak 2024 12:02