Hrvatska Davis Cup reprezentacija se automatski kvalificirala u grupnu fazu

 OSCAR DEL POZO Afp
BORBA ZA ČETVRTFINALE

ITF donio odluku o pomicanju grupne faze Davis Cupa za rujan, Hrvatska se kvalificirala automatski

Nokaut faza će i dalje biti prema prvotnom rasporedu, dakle od 23. do 27. studenog
Piše: HinaObjavljeno: 17. veljača 2022. 16:33

Grupna faza Davis Cupa, koja će okupiti šesnaest momčadi podijeljenih u četiri skupine, od kojih će se prve dvije kvalificirati u nokaut fazu, pomaknuta je za rujan, objavila je u četvrtak Međunarodna teniska federacija (ITF). Nokaut faza je još uvijek na rasporedu u studenom.

Od 2022. grupna faza igrat će se u četiri grada umjesto u tri kao što je bilo prošle godine. Madrid je bio jedini domaćin 2019., a izdanje 2020. je otkazano zbog pandemije. No do tada su se grupna faza i nokaut faza povezivale na kraju sezone.

Od sada će dvije faze biti razdvojene, prva je na rasporedu od 14. do 18. rujna, a druga (četvrtfinale, polufinale i finale) od 23. do 27. studenog, priopćio je ITF.

"Gradovi domaćini trebali bi se brzo odrediti u ožujku", dodaje tijelo.

Za izdanje 2022., branitelji naslova Rusija i viceprvak Hrvatska automatski su se kvalificirali u grupnu fazu, kao i pozvane Srbija i Velika Britanija. Ostalih dvanaest nacija treba proći kroz kvalifikacijsko kolo koje je na rasporedu od 4. do 5. ožujka i igra se u klasičnom formatu dvoboja kod kuće ili u gostima.

Linker
17. veljača 2022 16:34