Ronald Gorsic /Hanza media / CROPIX
EMOCIJE NA NAJJAČE

IZBACIVANJE POTRESLO ĆORIĆA I NJEGOVU OBITELJ Borna nije došao na ždrijeb iako je trebao, šef poručuje: 'Nije mu lako, ali nije ni meni...'

ŽELJKO KRAJAN Izbornik Hrvatske u posljednji je tren Bornu Ćorića u sastavu zamijenio Frankom Škugorom, što je naš najmlađi tenisač jako teško prihvatio
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 25. studeni 2016. 10:07

Borna Ćorić neće biti u hrvatskom timu za Davis Cup finale. Tako je odlučio izbornik Željko Krajan uvrstivši Franka Škugora u ždrijeb i par s Ivanom Dodigom i prepustivši mu Bornino mjesto broj četiri u momčadu.

- Bila je dosta teška odluka izbaciti iz tima Bornu - priznat će Krajan.

- Svi mi jako dobro znamo koliko je radio nakon operacije koljena, ali i kako je posljednje tri godine igrao za ovu momčad, koliko se žrtvovao, uključujući i svoju karijeru. Nažalost, nakon operacije nije se uspio na vrijeme u potpunosti oporaviti. Trudio se maksimalno, pokušavao, gurao, ali jednostavno nije bilo moguće. Nije moguće u ovom trenutku od njega očekivati da izdrži meč od četiri-pet sati. Zato sam morao donijeti ovakvu odluku i uključiti Franka, koji je iskusan i već nam je donosio važne bodove - objašnjava Krajan.

- Borna nije na onoj razini na kojoj treba biti za finale. Nije spreman, njegovo koljeno nije sto posto.

Krasi nas homogenost

Ta je odluka bila isključivo Krajanova?

- Da. Borna sigurno hoće i želi, ali zbog te mu je ogromne želje teško realno procijeniti koliko stvarno trenutačno može i koliko je ta noga spremna. Naravno, tu su i drugi ljudi koji su pomogli u procjeni je li u mogućnosti igrati ili ne. Imamo doktore koji sve to prate, koji znaju cijelu njegovu situaciju, koji imaju puno toga za reći, ali na kraju je sve ovo definitivno bila moja odluka.

Borna je jedini koji se jučer nije našao u Lisinskom na službenom ždrijebu. Došli su i tenisači koji su bili sparing partneri na treninzima naše momčadi posljednjih dana, Mate Delić i Marin Draganja, ali ne i Borna.

- Sigurno mu nije lako pala odluka, nije ni meni. Ali, nije prvi put da sam nekoga morao izbaciti iz ekipe, pa nije bilo problema. Ovu momčad krasi homogenost i složnost, vjerujem da će tako biti i dalje.

Po onome što smo doznali, ali što je bilo indikativno već i po samoj činjenici da nije bio na ždrijebu uz svoje reprezentativne kolege (a trebao je biti), odluka o zamjeni u posljednji čas definitivno nije dobro “sjela” Borni, ni obitelji Ćorić, bez obzira na činjenicu da bi Borna zbog ozljede, čak i da ga je Krajan ostavio u sastavu, teško zaigrao.

Čim se saznalo da će mladi tenisač na operaciju koljena, bilo je jasno da će Borna biti u nemogućoj misiji, da neće imati dovoljno vremena biti 100% spreman. No, svoje je mjesto među četiri svejedno zaslužio prijašnjim nastupima i to što ga na koncu ipak nema moglo bi imati i neke dalekosežnije posljedice.

Iskoristiti priliku

No, o tom-potom, do nedjelje je pred Krajanom i njegovim dečkima puno posla. Bi li izbornik bio jako razočaran ako ne uspiju?

- U neku ruku bih, ali već sam sada ponosan koliko smo napravili. Iako, na domaćem smo terenu, imamo priliku opet uzeti tu Salataru. Definitivno ne bih bio previše zadovoljan ako ne uspijemo, ako ne iskoristimo priliku koja je jedinstvena za sve ove dečke. Da se veselimo ovdje zajedno i da možemo to dobro proslaviti.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
03. svibanj 2024 16:47