Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
RIJEČ VRHUNSKOG TRENERA

IZBORNIK ČESTITAO ARGENTINCIMA I NE STRAHUJE ZA BUDUĆNOST 'Hoću li ostati izbornik? Definitivno, ne vidim niti jedan razlog zašto ne'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. studeni 2016. 23:15

Hrvatska je ostala bez druge titule u Davis Cupu na najteži mogući način, Argentina je konačno skinula sa sebe etiketu ''najbolje reprezentacije ikada koja nije osvojila Davis Cup".

U svom petom finalu "Gaučosi" su preokrenuli 1:2 u ukupnom rezultatu, završni udarac Hrvatskoj nakon epskog poraza Marina Čilića, zadao je Federico Delbonis koji je u tri seta pomeo Ivu Karlovića. Tri seta i niti jedan nije otišao makar do tie-breaka, četiri puta je Argentinac oduzimao servis Divu sa Šalate u najcrnjem mogućem scenariju.

To je rasplet trećeg i posljednjeg dana finala Davis Cupa u zagrebačkoj Areni, Hrvatska je puna optimizma s 2:1 krenula u dan odluke i nije uspjela dovršiti posao. Argentina se nošena fantastičnim navijačima i s tandemom Delpo - Delbo konačno preobratila u pobjednika. Što nije uspjelo generaciji Guillerma Vilasa i onoj Davida Nalbandiana, uspjeli su momci predvođeni Juanom Martinom del Potrom.

Nakon susreta nekoloiko riječi o samom finalu kazao je i izbornik Željko Krajan.

'Teško je biti pametan nakon ovoga. Bili smo toliko blizu, vodili 2:1 uoči nedjelje, ali treba čestitati Argentini. Ivo Karlović ipak nije bio na razini, ali i Delbonis je igrao vrhunski tenis. Možemo im samo čestitati.

Samo su dvije reprezentacije u povijesti okrenule 1:2.

'To je sve čar Davis Cupa. Ovog puta nije otišlo na našu stranu, ali ja sam ponosan na dečke i na sve što smo napravili u posljednje dvije godine. Nemao što jedan drugome za predbaciti. Još jednom smo pokazali da u ovoj momčadi vlada jedno zajedništvo i ne treba strahovati za budućnost.

Karlović je trebao biti glavni adut u posljednjem meču, ali...?

'Bolju opciju nismo imali, Ivo je dao sve od sebe kao i uvijek, nije mu bilo lako. Nije ga bilo u reprezentaciji dvije godine i teško se vratiti. Hvala mu što se odazvao.

Ostaje li Krajan izbornik?

'Definitivno. Ne vidim niti jedan razlog zašto to ne bi tako bilo. Čeka nas iduće godine meč sa Španjolcima, ne može biti teže, ali mi smo viceprvaci i igramo na domaćem terenu. Sigurno imamo šanse.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
25. travanj 2024 05:54