Goran Mehkek / Hanza Media / Hanza Media
DRAMA SVIH DRAMA

MARIN ČILIĆ POČUPAO ŽIVCE ČITAVOJ ARENI, PA SE ISPRIČAO 'Sve je išlo odlično i onda sam stao, mogao sam to i ranije završiti...'

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 25. studeni 2016. 19:24

Ono što je zacrtao, Marin Čilić je i ostvario te doveo Hrvatsku jedan korak bliže osvajanju Davis Cupa, nakon što je u prvom dvoboju finalnog obračuna s Argentincima u Areni Zagreb svladao Federica Delbonisa sa 6-3, 7-5, 3-6, 1-6, 6-2.

Dvoranom se orilo "Javi se, javi se", kada je Marin Čilić nakon meča izlagao dojmove pobjede nad Federicom Delbonisom. Priznao je da je i ranije mogao završiti meč, te se ispričao publici na "čupanju živaca".

- Dva seta sam odlično servirao, a onda sam stao, servis mi je jako popustio. Mogao sam to i ranije završiti, ali moram priznati da mi je Delbonisov servis radio puno problema, pogotovo nisam dobro osjećao njegov drugi servis.

Čilić je veliku priliku imao sredinom trećeg seta, kada je mogao i oduzeti servis Argentincu.

- Imao sam u trećem setu 3-3 i par break prilika, ali nažalost ih nisam iskoristio. Od tog dijela, Delbonis je znatno podignuo svoju igru, sljedećih sedam-osam gemova je bio sjajan. Razmišljao sam samo o tome da ostanem unutra, u meču i dočekam njegov pad igre.

Nakon 2-2 u setovima, Čilić je puno odlučnije izgledao na terenu, očito je kako mu je odlazak u svlačionicu puno pomogao.

- Nakon gubitka četvrtog seta, osjećao sam da nisam emocinalno "unutra", izbornik Krajan mi je u svlačionici dao par savjeta i rekao mi na šta da se koncentriram. Delbonis je neugodan igrač, pokazao je da može igrati na visokoj razini.

Iako su u početku bili glasniji argentinski navijači, domaća publika je u Areni dala podršku Marinu u ključnim trenucima.

- Pritisak je bio na meni na otvaranju ovog finala, argentinska, kao i hrvatska publika je napravila sjajnu atmosferu u Areni. Trebao mi je taj dodatni impuls u nekoliko navrata, što je publika i prepoznala.

OVAJ SADRŽAJ VAM OMOGUĆAVA VARTEKS

Linker
18. svibanj 2024 08:28