FABRICE COFFRINI Afp
DAVIS CUP

Marin Čilić uoči velikog okršaja sa Španjolcima: ‘Jaki su, ali vjerujem da možemo doći do pobjede!‘

Španjolska je u Málagi bez Carlosa Alcaraza i Rafaela Nadala, no još uvijek vrlo jaka
Piše: HinaObjavljeno: 21. studeni 2022. 16:35

Prije dva mjeseca na turniru prvog kruga završnice Davis Cupa u Bologni najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije bio dio reprezentacije, no ovoga tjedna na završnici u Malagi će ponovno biti jak adut našeg sastava koji će u srijedu od 16 sati protiv Španjolske pokušati izboriti plasman u polufinale.

Čilić se suigračima pridružio u nedjelju i gotovo doslovno s aviona otišao na trening.

"Bilo je pomalo užurbano posljednjih dana: bio sam na svadbi u Hercegovini prije dolaska u Španjolsku. No uvijek je veliko zadovoljstvo i poseban osjećaj ponovno biti dio reprezentacije, bez obzira na broj godina koliko sam tu. Sretni smo što smo tu i nadamo se da će i ovaj tjedan biti jako pozitivan", kazao je Čilić, rekorder što se tiče broja susreta za hrvatsku reprezentaciju (31), ukupno ostvarenih pobjeda (42) i pobjeda u pojedinačnim mečevima (32).

Sezona je na samom kraju, koliko je ostalo fizičke i mentalne svježine uoči nastupa u Malagi?

"Nakon posljednjeg turnira u Parizu napravio sam kratku pauzu, regenerirao se i potom krenuo s laganim treninzima. Nadam se da će energija biti spremna, ali i da će razina tenisa, i s moje i sa strane ostalih igrača u ekipi, biti visok i da možemo biti spremni za ono što slijedi."

Španjolska je u Málagi bez Carlosa Alcaraza i Rafaela Nadala, no još uvijek vrlo jaka. Kakvi su izgledi hrvatskog sastava?

"Općenito, Španjolci su jedna od najjačih reprezentacija na svijetu, u svim sportovima, pa i tenisu. Tu su niz godina pri vrhu. Carreno Busta i Bautista Agut su nominirani, bit će sigurno tvrd orah, jer uvijek drže svoj nivo i daju svoj maksimum. Vjerujem da svakako možemo doći do pobjede."

Otkako je stari sustav natjecanja u Davis Cupu otišao u prošlost, novi iz godine u godinu doživljava modifikacije. Kako vam je "sjeo" ovogodišnji, s prvim krugom završnice u rujnu te glavnom završnicom u studenom?

"Iz perspektive igrača čini mi se jednostavnije i lakše, zbog fizičkih napora, ali s druge strane nedostaje komponenta domaćeg ambijenta i navijača, kao što je bilo prije s domaćinstvima i gostovanjima. Ljudi su bili naviknuti na taj sustav, a ovo više izgleda kao turnirski način, koji je dio uobičajene teniske sezone. Organizatori se trude maksimalno, čuli smo da bi ubuduće mogla biti još neka izmjena. No kako god, mi smo uvijek spremni dati maksimum za našu reprezentaciju, pa će tako biti i ovaj put", rekao je Čilić.

Linker
21. svibanj 2024 12:58