Damir Krajac / CROPIX
PROMJENE U TENISU

MIJENJA SE TRADICIJA STARA 118 GODINA, U DAVIS CUP SE UMIJEŠAO I STOPER BARCELONE GERARD PIQUE! Finalni turnir u Europi, Australija se s tim ne slaže

Piše: HinaObjavljeno: 07. kolovoz 2018. 22:11

Francuski Lille i španjolska prijestolnica Madrid kandidati su za domaćinstvo finalnog turnira Davis Cupa 2019. godine, bude li većina članova Skupštine Međunarodnog teniskog saveza (ITF) 16. kolovoza, na redovitom godišnjem zasjedanju kojem je domaćin Orlando, dala svoj glas za novi format, otkrio je predsjednik ITF-a David Haggerty francuskoj agenciji AFP.

"Proučavamo kandidature Lillea i Madrida. I 2020. godine će finalni turnir biti održan u Europi", rekao je Haggerty koji je uvjeren da će skupštinari podržati prijedlog o promjeni formata natjecanja koje ima tradiciju dugu 118 godina.

"Novi format je u skladu s onim što je Igračko vijeće ATP-a predložilo još u rujnu 2016. godine", iznio je Haggerty jedan od najjačih aduta.

Naime, igrači su mahom podržali ideju koju je predstavila investicijska grupa Kosmos, predvođena španjolskim nogometnim reprezentativcem Gerardom Piqueom, a prema kojoj bi se završnica Davis Cupa održavala na jednom mjestu, u tjednu pred kraj studenog, s nagradnim fondom od 20 milijuna dolara.

ITF je također dobio potporu tri Grand Slam turnira (Wimbledon, US Open i Roland Garros), a izostala je podrška Australian Opena i Australskog teniskog saveza, koji bi od siječnja 2020. godine trebali organizirati Svjetsko momčadsko prvenstvo, konkurentno natjecanje pod ingerencijom ATP-a.

Linker
19. travanj 2024 01:20